Slechte tijden

Geëmotioneerde Robin Martens blijft mishandeling agent ontkennen

Door RTL Nieuws/RTL Boulevard··Aangepast:
© BeauGeëmotioneerde Robin Martens blijft mishandeling agent ontkennen
RTL

Voormalig Goede Tijden, Slechte Tijden-actrice Robin Martens (27) was maandagavond te gast bij Beau. Daar vertelde ze geëmotioneerd over haar aanhouding wegens het mishandelen van een politieagent. "Ja, ik heb geschreeuwd tegen een agent. Maar in mijn herinnering heb ik hem niet geslagen."

“In mijn herinnering heb ik hem niet geslagen“

Eerder liet haar advocaat weten dat ze de beschuldiging “met klem” ontkent, maar maandag deed ze bij Beau voor het eerst zelf haar verhaal. Advocaat Peter Plasman was daarbij aanwezig. 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Robin Martens aangehouden na mishandeling politieagent
Lees ook

Robin Martens aangehouden na mishandeling politieagent

Samen met haar beste vriend had Robin zaterdag een leuke avond in de kroeg gehad. Ja, ze had “een paar biertjes” op, maar ze was niet dronken, zo zegt ze zelf.

Toen ze naar huis wilden gaan, vond er buiten de kroeg een opstootje plaats. Een zeventienjarige jongen die met een groot mes stond te zwaaien, was door de politie ingerekend. De actrice zegt de jongen niet te kennen. "Wij hadden daar verder niets mee te maken."

De situatie escaleerde toen haar beste vriend aan één van de politieagenten vroeg wie de jongen was die gearresteerd werd. Volgens de soapie werd haar vriend vervolgens door de politieagent naar de grond gewerkt.

Een geëmotioneerde Robin: "Toen ben ik er impulsief naartoe gelopen, om de agent tegen te houden. Ik was heel erg aan het schreeuwen en raakte in paniek." De brunette vertelt dat ze heeft geprobeerd de agent weg te duwen, maar dat dat “helemaal niet ging, want die man was 1.90 meter.”

Robin vindt niet dat zij de politie belemmerd heeft in hun werk. Beau is het daar niet mee eens: "In zekere zin heb je de agenten natuurlijk wel belemmerd. In deze maatschappij is het een van de grote problemen, dat mensen die hun werk proberen te doen 's avonds door allerlei dronken types worden lastiggevallen."

De voormalig GTST-ster herhaalt vervolgens meerdere keren dat ze de agent niet heeft geslagen. Op videobeelden die van het incident zijn gemaakt, denkt Beau echter wat anders te zien. "Hier ga je zó los op die man, daar zie je toch ook jouw uithalen", legt hij de actrice voor. "Maar in mijn herinnering heb ik hem niet geslagen", reageert Robin.

De actrice werd in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden wegens mishandeling van een politieagent in Castricum. Ze zou de agent meerdere keren in het gezicht hebben geslagen.

De manager van de actrice liet eerder aan RTL Boulevard weten dat hij vindt dat het gaat om een storm in een glas water. Daarnaast zou het voorval groter zijn gemaakt dan het is, omdat ze bekender is dan de gemiddelde Nederlander.

De officier van justitie zal in november met Robin spreken en pas daarna beslissen hoe de kwestie wordt afgehandeld.

 

Lees meer over
Robin MartensBeau van Erven Dorens