Sing me a song

Jan Smit woedend op Nederlandse radiozenders

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPJan Smit woedend op Nederlandse radiozenders
RTL

Het protest van tientallen klimaatactivisten in Amsterdam heeft Jan Smit op een idee gebracht. De zanger overweegt om bij de landelijke radiozenders te gaan protesteren omdat er te weinig Nederlandstalige muziek wordt gedraaid, zo grapt hij op Instagram.

"Want de tijd van vriendelijk vragen en petities ondertekenen is wat mij betreft op dat gebied ook wel voorbij"

De Volendammer deelt een foto waarop een quote van een van de klimaatactivisten staat: "Op een gegeven moment is de tijd van vriendelijk vragen en petities ondertekenen voorbij."

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Jan Smit nog niet benaderd voor presentatie Eurovisiesongfestival
Lees ook

Jan Smit nog niet benaderd voor presentatie Eurovisiesongfestival

Daar sluit Jan zich graag bij aan: "Ik denk dat ik ook maar eens een paar Nederlandstalige collega artiesten én hun fans op ga trommelen om massaal te protesteren tegen een aantal landelijke radiozenders die onze muziek veel te weinig draaien! Want de tijd van vriendelijk vragen en petities ondertekenen is wat mij betreft op dat gebied ook wel voorbij...", schrijft hij met een knipoog.

Al langer klagen verschillende artiesten over het gebrek aan belangstelling van radiozenders voor Nederlandstalige muziek. Ook Gordon en Frans Bauer lieten zich er in het verleden negatief over uit.

Lees meer over
Jan SmitRadioMuziek