Paint me like a Rembrandt

Bella Hadid gaat terug naar haar roots voor nieuwe Vogue

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Vogue NederlandBella Hadid gaat terug naar haar roots voor nieuwe Vogue
RTL

Het novembernummer van Vogue heeft een wel heel Nederlands tintje. Deze editie staat namelijk geheel in het teken van Dutch Design. Het half-Nederlandse supermodel Bella Hadid (22) siert de cover al liggend voor een meesterwerk van Rembrandt.

Het nummer is een samenwerking tussen Vogue en het Rijksmuseum om het Rembrandtjaar te vieren. Dit jaar is het namelijk 350 jaar geleden dat de schilder overleed. Naast dat Bella op de gevoelige plaat is vastgelegd voor Marten en Oopjen, is ze fietsend door de passage van het museum te zien. Op de vraag of ze het fietsen niet is verleerd, antwoordt ze: “Are you kidding me, I’m half dutch.”

Bella Hadid beschuldigd van racisme
Lees ook

Bella Hadid beschuldigd van racisme

Naast dat ze voor en in Neerlands bekendste museum straalt, draagt ze ook kleding van verschillende Nederlandse ontwerpers. Zo is ze te zien in Viktor & Rolf, duurzame couture van Ronald van der Kemp en de streetwear van Daily Paper. In een video is te zien hoe Bella dat ze inderdaad het fietsen nog niet is verleerd en geniet van een portie poffertjes. Hoe Nederlands wil je het hebben? 

Deze foto’s en alles over Dutch Design zijn te vinden in de nieuwste issue van Vogue Nederland. Deze exclusieve collector’s issue ligt vanaf donderdag in de winkel.

Lees meer over
Bella HadidRijksmuseum