een eigen huis

Eerste beelden Beau's nieuwe programma De Sleutel

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Kale Jakhals Producties/RTLEerste beelden Beau's nieuwe programma De Sleutel
RTL

Beau van Erven Dorens (48) komt na The Amsterdam Project en Het Rotterdam Project opnieuw met een programma waarin hij daklozen gaat helpen. In De Sleutel overhandigt hij daklozen in verschillende steden de sleutel van een eigen huis. Hier zijn de eerste beelden.

"Sindsdien volg ik ze met mijn team"

"Dit voorjaar heb ik vijf daklozen in vijf verschillende steden een sleutel gegeven.... van een huis. Hun eigen huis", schrijft Beau op Instagram. "Waar ze zo lang mogen blijven als ze willen. Maar ze moeten het wel zelf betalen en alles zelf doen. Sindsdien volg ik ze met mijn team, om te kijken of en hoe ze hun leven weer op de rit krijgen en om te helpen waar het nodig is. Van Tilburg tot Alkmaar, Almere, Zwolle en Utrecht." 

Beau van Erven Dorens wint weer Televizier-Ster
Lees ook

Beau van Erven Dorens wint weer Televizier-Ster

Volgens Beau is het zeer boeiende kost. "Al zeg ik het zelf."

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

De Sleutel gaat verder waar Het Rotterdam Project ophoudt. Wat gebeurt er met de dakloze als hij na jaren op straat opeens in een huis zit? Hoe gaat hij om met de regels van de samenleving, de sociale controle, de eenzaamheid, het huishouden en de verantwoordelijkheid van een nieuwe kans? Het programma is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek van Housing First, een idee dat uit Amerika stamt en over de hele wereld veel succes heeft geboekt. Daklozen mogen hun problemen - schulden, verslaving, reïntegratie  - aanpakken vanuit de rust en veiligheid van een eigen woning.

De Sleutel begint dinsdag 21.30 uur op RTL 4.

Lees meer over
Beau van Erven Dorens