Ik heb je lief

Frans Bauer: 'Nieuw album is eerbetoon aan ouders'

Door RTL Boulevard/HLN··Aangepast:
© ANP Frans Bauer: 'Nieuw album is eerbetoon aan ouders'
RTL

De liedjes van Frans Bauer (45) zijn persoonlijk. In ieder geval geldt dat voor zijn nieuwe album Ik heb je lief, waarop hij met twee nummers een ode brengt aan zijn ouders. Dat vertelt de volkszanger aan het Belgische HLN.

"Afscheid nemen hoort bij het leven, maar ik denk nog elke dag aan mijn vader"

Het is alweer even geleden dat de fans van Frans nieuwe muziek kregen, maar nu is het moment wel héél dichtbij. Ik heb je lief verschijnt volgende week en zal twee bijzondere nummers bevatten. Frans heeft namelijk twee liedjes gemaakt voor zijn ouders. De zanger verloor zijn vader vijf jaar geleden aan een hartaanval en het nummer Ik mis je elke dag draagt hij dus op aan hem. "Afscheid nemen hoort bij het leven, maar ik denk nog elke dag aan mijn vader", vertelt Frans aan HLN. 

Mariska wie? Frans Bauer heeft een nieuwe vrouw in zijn leven
Lees ook

Mariska wie? Frans Bauer heeft een nieuwe vrouw in zijn leven

Ook moeder Bauer wordt niet vergeten. Met de track Woonwagen mama brengt Frans een ode aan haar. "Ik ben nooit vergeten waar ik vandaan kom. Mijn mama is 73, maar nog heel kwiek en gezond. Ze woont nog altijd in een woonwagen bij ons in de buurt en komt elke dag bij ons eten. Eigenlijk heb ik vier zonen en één dochter op dit moment", legt Frans uit aan de Belgische site. Ik heb je lief is vanaf 18 oktober verkrijgbaar. 

RTL Boulevard sprak Frans onlangs over zijn nieuwe muziek én was op bezoek bij de set van zijn nieuwe single. 

Lees meer over
Frans BauerMuziekPopmuziek