Pijnlijk

Lizzo beschuldigd van plagiaat om hitnummer Truth Hurts

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© Getty ImagesLizzo beschuldigd van plagiaat om hitnummer Truth Hurts
RTL

Een wereldhit op je naam hebben staan blijft niet lang leuk voor sommige artiesten. Na Ed Sheeran (28), Pharrell Williams (46) en Katy Perry (34) is het nu de beurt aan Lizzo (31). De rapper/zangeres wordt aangeklaagd wegens plagiaat met haar hitnummer Truth Hurts.

"We hebben geprobeerd dit conflict in stilte op te lossen"

Truth Hurts stond (tot nu toe) zes weken lang op nummer één in de Amerikaanse hitlijsten en nu willen een aantal songwriters ook een beetje meesnoepen van het succes. De rapper bracht het nummer ruim twee jaar geleden uit, maar kreeg pas sinds dit jaar wereldwijd succes. Lizzo heeft al eerder samengewerkt met producers Justin en Jeremiah Raisen, maar het broertjes-duo wil nu geld zien van de zangeres. 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Justin Timberlake en Lizzo bundelen hun stemmen in nieuwe hit
Lees ook

Justin Timberlake en Lizzo bundelen hun stemmen in nieuwe hit

Het producersduo beschuldigt Lizzo ervan dat ze de volgende zin heeft gejat uit een nummer van hen: "I just took a DNA test, turns out I'm 100% that bitch." Diezelfde regel komt namelijk voor in het liedje Healthy, een nummer van de 31-jarige zangeres die ze had gemaakt met Justin en Jeremiah. Op Instagram halen ze keihard uit naar Lizzo: "Er is nooit contact met ons opgenomen over onze bijdrage aan de muziek, teksten en akkoorden in het nummer Truth Hurts."

"We hebben geprobeerd dit conflict in stilte op te lossen toen het nummer in 2017 verscheen", gaat het producersduo verder. "We vroegen om vijf procent per persoon van de opbrengsten van het nummer. Dat we hier nu mee naar buiten komen, is voor ons de enige manier om de emotionele schade te verlichten." De twee broers zijn niet de enigen die Lizzo beschuldigen van kopieerwerk, ook de Britse zangeres Mina Lioness meent een bijdrage te hebben geleverd aan het lied. Lizzo zou een stukje uit een tweet van Mina hebben overgenomen. 

Lizzo is dit jaar uitgegroeid tot één van de grootste popartiesten van het moment. Bekijk hieronder hoe de zangeres en rapper is uitgegroeid tot een waar fenomeen. 

Lees meer over
LizzoMuziekPlagiaatRechtszaak