Doe eens lief

Heftig! Expeditie Robinson-kandidaten worden bedreigd

Door RTL Boulevard/AD··Aangepast:
© Martijn van GelderHeftig! Expeditie Robinson-kandidaten worden bedreigd
RTL

Deelnemen aan Expeditie Robinson betekent dat je volledig in de schijnwerpers staat. Ruim anderhalf miljoen kijkers zien je proeven doen, bondjes maken en hoe je sommige medekandidaten op een sneaky wijze wegstemt. Dat je het gesprek van de dag bent is te verwachten. Maar dankzij het anonieme bestaan op social media worden de deelnemers zelfs bedreigd!

"Mensen, we hebben het over een televisieprogramma"

TV-kok Hugo Kennis vertelde onlangs in de uitzending van radio-dj Frank van der Lende dat hij flink wat bedreigingen op social media heeft ontvangen. “Intens, de woorden die ze gebruiken en de doodswensen richting mijn verloofde en ouders”, aldus Hugo. Volgens de tv-kok heeft de toename van bedreigingen met het aantal YouTubers onder de kandidaten te maken. “Zij hebben jonge volgers die het programma heel serieus nemen en het met de doodsbedreigingen weer niet zo nauw nemen. Het is van de gekke.” Toen hij Dionne Slagter had weggestemd, kreeg Hugo ook flink wat bagger over zich heen. Om dit recht te zetten besloten de twee een YouTube-filmpje te maken en zo te laten zien dat er niks aan de hand is.

Akwasi schreef stiekem brieven tijdens Expeditie Robinson
Lees ook

Akwasi schreef stiekem brieven tijdens Expeditie Robinson

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

 Ook de 3FM-dj heeft flink wat over zich heen gekregen na zijn vrijwillige vertrek uit het programma. “Mensen zijn meedogenloos. Ik werd gewaarschuwd door de productie van Robinson. ‘Weet dat je ervan langs kunt krijgen op social media, bereid je erop voor’. Dat heb ik gedaan, maar toch had ik gemengde gevoelens. Op mijn eigen sociale kanalen waren de reacties best lief. Maar ik heb ook hashtag Expeditie Robinson even aangeklikt. Daar werd ik op andere kanalen finaal afgemaakt”, zo vertelt hij tegenover het AD.

Mariana Verkerk is een van de mikpunten van zogenoemde trollen. "Berichten sturen vanuit een namaakaccount. Ze weten dus heel goed dat het niet oké is wat ze doen. Lafaards. Ik word uitgescholden en krijg opmerkingen als ‘als die ooit voor m’n auto komt, geef ik meteen gas’. Hoe halen ze het in hun hoofd? Mensen zijn zo gek als een deur. Waar ik echt van schrok was dat ik er achter kwam dat een van die berichten van een jongetje van twaalf was. Nu ben ik het, ik kan wel wat hebben. Maar je hoort ook over kids die er op sociale media van langs krijgen zelfs zelfmoord overwegen.”

Ook Tim Coronel is helemaal klaar met alle onzin die hij leest op onder meer Twitter: “Het is af en toe niet normaal wat je leest. Echt niet leuk. Ik reageer dan. Mensen, we hebben het over een televisieprogramma.”

In Robinson Confessions voelt Fatima iedere week een andere smaakmaker van Expeditie Robinson flink aan de tand zoals Akwasi. Hij werd door Mariana keihard weggestemd, maar hij zint op wraak.

Lees meer over
Tom CoronelFrank van der LendeKalvijnExpeditie Robinson