Alsof het nooit echt af is

André Hazes maakt ex-topambtenaar boos met Ahoy-concert

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© ANP André Hazes maakt ex-topambtenaar boos met Ahoy-concert
RTL

Het concert van André Hazes (25) in Ahoy heeft een hele hoop fans vrolijk gemaakt, maar een gepensioneerd topambtenaar van Amsterdam absoluut niet. De onbenoemde man heeft zijn beklag gedaan bij de Rotterdamse gemeenteraad over de parkeerchaos die zijn concert creëerde. En daar heeft hij een specifieke reden voor.

"Inhalende auto's, afsnijdende idioten met opgestoken middelvingers, veel getoeter en een onbegaanbare weg" 

André's gouden keeltje was een behoorlijke publiekstrekker in Ahoy en dat leverde volgens een ex-topambtenaar parkeerchaos op in Rotterdam. Het was zelfs zo erg dat hij vervolgens tweeënhalf uur vast zou hebben gestaan in Rotterdam-Zuid, waarna hij besloot maar terug te keren naar zijn woonplaats Amstelveen. De irritatie zat hoog en de voormalige ambtenaar heeft een klacht ingediend bij de Rotterdamse gemeente. 

André Hazes over verzoening met Rachel: 'Het klopt gewoon weer'
Lees ook

André Hazes over verzoening met Rachel: 'Het klopt gewoon weer'

In een geanonimiseerde brief omschrijft de ex-ambtenaar de "enorme ontstopping" als een "chaos van ongeduldige, toeterende, kwaadaardige en wachtende automobilisten." Toen ze erachter kwamen dat ze een parkeerpas nodig hadden voor Ahoy, besloten ze een andere parkeergarage op te zoeken. "Toen was de chaos helemaal compleet", staat in die brief. "Inhalende auto's, afsnijdende idioten met opgestoken middelvingers, veel getoeter en een onbegaanbare weg." 

Eén en al drama dus. "Honderdvijftig euro voor de gekochte kaartjes armer en met redelijk wat stress gingen wij teleurgesteld huiswaarts", legt de voormalige ambtenaar uit. Bovendien vraagt hij zich af hoe dat dan zal gaan wanneer het Eurovisiesongfestival zal plaatsvinden in Rotterdam. "Ondanks de enorme teleurstelling afgelopen zaterdag dragen wij Rotterdam een warm hart toe", sluit hij de brief af. "Wij vinden het een geweldige stad waar wij graag komen."

Ondanks de negatieve ervaring van de ex-topambtenaar was het een positieve avond voor André zelf. In de video hieronder zie je hoe zijn zoontje óók het podium bestormde in Ahoy. 

Lees meer over
André HazesAndré Hazes jr.AhoyMuziekConcertzaal