gelukzoekers

‘Predator’-zusjes uit Steenrijk, Straatarm willen eigen show

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Instagram: @Biancadejong88‘Predator’-zusjes uit Steenrijk, Straatarm willen eigen show
RTL

De zusjes Bianca en Natasha riepen gemengde reacties op bij de kijker tijdens hun deelname aan het programma Steenrijk, Straatarm. Een week lang ruilden zij met de familie Holleman en dat zorgde voor flink wat reacties. Aan RTL Boulevard vertellen de twee dat ze die overweldigend vinden.

"Het is niet leuk om te lezen wat er over ons wordt geschreven"

“Maar we zijn ook overladen met veel liefde en positieve reacties”, vertellen Natasha en Bianca, die online ook wel de predator-zusjes worden genoemd aan RTL Boulevard. “We hebben ook veel bijzondere berichten ontvangen van mensen die depressief of eenzaam zijn. Ze vertellen bijvoorbeeld dat ze ons als inspiratiebron zien en dat wij ze hebben gemotiveerd", aldus de twee. We hebben meegedaan, omdat we een gezin willen helpen, maar blijkbaar hebben we meer harten geraakt”, zegt Natasha. “Zowel in positieve als negatieve zin”, vult haar zus Bianca aan. 

Kijkers kunnen rijke zusjes in Steenrijk, Straatarm niet uitstaan
Lees ook

Kijkers kunnen rijke zusjes in Steenrijk, Straatarm niet uitstaan

Online waren de kijkersreacties verschillend. “Het is niet leuk om te lezen wat er allemaal over ons wordt geschreven. We zullen niet ontkennen dat het ons niet heeft geraakt, want uiteindelijk zijn we allemaal mens. Maar dit gaf ons wel de mogelijkheid om van alles uit te leggen.” In de uitzending zie je op een bepaald moment hoe de zusjes op een kinderboerderij achter een ezel aan rennen. Bij de kijker zorgde dit voor flink wat hilariteit. “Op het moment dat je ons ziet huppelen in de wei, denk je: ja, wat is dat overdreven, maar je mist de context dat de ezel zit opgesloten in een te klein hok.” 

Volgens de zusjes hadden de programmamakers ook kunnen kiezen om dit niet te laten zien. “Er zijn zo veel verhaallijnen die hadden kunnen worden gekozen. Het is jammer dat de hele buurt eruit is geknipt.” De zusjes leggen uit dat de buurt geld heeft ingezameld, zodat de familie Holleman een nieuwe bank kon kopen. Ook kregen de zusjes verf om de woonkamer op te knappen, maar dit mocht helaas niet van de programmamakers. “Dat pas niet in het tv-format. De crew zei tegen ons dat we het niet konden doen. Uiteindelijk kiest het programma voor de beelden, en dat is prima.”

Ze zijn nog altijd erg close met de familie Holleman. “De meisjes komen binnenkort weer logeren. We hebben goed contact met de familie. We hebben ze geholpen met de financiën en met opruimen.”

Het programma en de ervaring hebben er wel voor gezorgd dat de zusjes maar wat graag op televisie willen. “We zouden graag willen onderzoeken of geluk maakbaar is en hoe je dat dan doet. We willen hiermee kijken of we van de zeikcultuur af kunnen komen”, leggen ze uit.