Jan houdt hoop

Jan de Hoop bezorgd over algemene kennis jongeren

Door ANP/RTL Boulevard ··Aangepast:
© ANPJan de Hoop bezorgd over algemene kennis jongeren
RTL

Volgens Jan de Hoop (64) zorgen sociale media voor onwetendheid onder jongeren. De nieuwslezer, die woensdag voor het eerst op tv is te zien als quizmaster, ontmoet jonge mensen die vooral bezig zijn met de wereld op hun mobiel, in plaats van met de echte wereld.

"Ik sta voortdurend te kijken van wat ze niet weten"

"Ik ben verontrust over al die jonge mensen die de hele dag met Instagram bezig zijn", zegt de 64-jarige Jan in De Telegraaf. "Wat weten zij nog van de wereld? Krijgen ze nog iets van het nieuws mee? Ik sta voortdurend te kijken van wat ze niet weten. Naar mijn mening moet je wel een beetje basiskennis hebben om vooruit te komen in het leven."

Jan de Hoop test kennis van de jeugd in nieuw programma
Lees ook

Jan de Hoop test kennis van de jeugd in nieuw programma

Of het echt zo slecht is gesteld met de kennis van jongeren, kan televisiekijkend Nederland vanaf woensdag ondervinden. Dan gaat Jans quiz Jan houdt hoop van start op RTL. De nieuwslezer gaat de algemene kennis van jongeren testen. In koppels nemen de deelnemers het tegen elkaar op over onderwerpen als het nieuws, taal, geschiedenis en aardrijkskunde.

Jan beschouwt de quiz als een cadeau, zo vertelt hij. "In principe telt het programma acht afleveringen. In het onwaarschijnlijke geval dat het een succes wordt, komen er volgend jaar misschien wel meer. Maar dat zien we wel."

Lees meer over
Jan de Hoop