Listen

Beyoncé in de bres om executie gevangene te voorkomen

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesBeyoncé in de bres om executie gevangene te voorkomen
RTL

In navolging van een aantal andere bekendheden heeft Beyoncé (38) haar handtekening onder de petitie gezet om te voorkomen dat gevangene Rodney Reed op 20 november zijn dood tegemoet gaat door middel van executie. Dit meldt Billboard.

Rodney Reed zit al 21 jaar lang vast omdat hij schuldig zou zijn bevonden aan de dood van Stacey Stites in 1996. De zwarte man werd destijds veroordeeld door een geheel witte jury, wat vragen oproept. Zo zouden er nogal wat dingen niet kloppen in de zaak en zeggen een aantal getuigen zelfs dat hij onschuldig is. Hierop besloot zijn advocaat de petitie aan te maken om de gouverneur van Texas te vragen opnieuw naar het bewijsmateriaal te kijken.

Kim Kardashian in de bres om executie te voorkomen
Lees ook

Kim Kardashian in de bres om executie te voorkomen

Beyoncé deelde de petitie op haar website en vroeg de gouverneur eerlijk te zijn en Rodney zijn leven terug te geven. Naast Bey tekenden onder meer ook Rihanna, Kim Kardashian, Meek Mill, T.I., LL Cool J en Questlove de petitie.

De Netflix-special van Beyonce's optreden op Coachella kreeg afgelopen jaar heel wat lovende reacties. Ook haar vader Mathew, met wie de zangeres een wat moeizame relatie heeft, is apetrots en wij hadden een exclusief gesprek met hem.

Lees meer over
Beyoncé