Grenzeloos verliefd

Monica Geuze over transfer Lars Veldwijk: 'Ik ga niet zomaar mee'

Door RTL Boulevard/Grazia··Aangepast:
© Instagram @monicageuzeMonica Geuze over transfer Lars Veldwijk: 'Ik ga niet zomaar mee'
RTL

De voetbalwereld gaat vaak volledig op de kop wanneer de transfermarkt geopend wordt. Voor vele voetbalfamilies betekent dit bepakt en bezakt naar een andere stad of ander land vertrekken. Ook Monica Geuze (24) lijkt binnenkort de onmogelijke keuze te moeten maken om of Nederland te verruilen voor Iran óf haar voetballende vriend Lars Veldwijk (28) vaarwel te zeggen.

"Als ik het niet zie zitten, dan ga ik niet met hem mee"

Monica en Lars zouden zomaar moeten verhuizen voor een eventuele transfer, maar de vlogger gaat niet zomaar haar grote liefde achterna. "Deze zomer kreeg hij een aanbieding vanuit Iran: een no-go", legt de blondine uit aan Grazia. Lars' carrière bij Sparta kan aanstaande december mogelijk weer geëindigd worden door een nieuw bod door een buitenlandse club. Iets waar Monica zich "in het begin (...) ontzettend druk over" maakte.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Monica Geuze druk met geheimzinnig project
Lees ook

Monica Geuze druk met geheimzinnig project

Voor de vlogger zou dat betekenen dat ze samen met dochtertje Zara-Lizzy (1) de koffers kan gaan inpakken. "Ik wilde niet dat mijn carrière er heel erg onder zou gaan lijden als we naar het buitenland vertrokken. Nu heb ik dat losgelaten, want je hebt het toch niet in de hand hoe het allemaal loopt. We hebben allebei een carrière met eindeloze opties, dus er is geen reden om er zo gespannen over te doen."

De keuze is niet makkelijk. "Dat hangt helemaal van het land af", aldus Monica. "Als het een fijne, zonnige bestemming is waar ik mijn eigen ding kan blijven doen, prima. Maar Lars kreeg afgelopen zomer een aanbieding uit Iran. Dat vond ik echt een land waarvan ik dacht: nee. Vrouwen mogen niet eens het voetbalstadion in (...) Dat zijn dingen waar ik totaal niet achter sta en niet aan mee zou willen werken. Op het moment dat je daar gaat wonen, erken je de regels die daar gelden. (...) Dat is ook niet het juiste voorbeeld voor mijn dochter."

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Het afslaan van het aanbod deed Monica goed. "Gemeen om te zeggen, maar ik lag toen wel opgelucht in bed", legt ze uit aan Grazia. "Ik gun hem alles en als hij vindt dat hij moet gaan, dan moet hij dat ook zeker doen. Zara-Lizzy en ik redden het wel. Ik ben hartstikke flexibel, onze dochter is nog jong en er is Face-Time. Maar als ik het niet zie zitten, dan ga ik niet met hem mee."

Monica's carrière in Nederland heeft dit jaar een behoorlijke boost gekregen. Niet alleen haar YouTube-kanaal gaat superhard, ook wist ze haar eerste presentatieklus binnen te hengelen. Dit jaar was de blondine te zien in Love Island. Bekijk de video hieronder om te zien of ze goed kon voorspellen wie er met de winst vandoor ging. 

Lees meer over
Monica GeuzeLars VeldwijkLiefdeVoetbalTransfers in het voetbalRelatieBaby