Je mannetje staan

Meghan Markle laat niks van Britse pers heel in rechtszaak

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© Getty ImagesMeghan Markle laat niks van Britse pers heel in rechtszaak
RTL

Dat Meghan Markle (38) het helemaal heeft gehad met de Britse pers was allang duidelijk. Wat ze beweerde in haar rechtszaak tegen bepaalde kranten nog niet. De rechtszaak is gestart en de redenen ervoor zijn uitgelekt, volgens de BBC.

"Niets in die zaak doet onze positie veranderen"

De BBC meldt dat Meghan in de rechtszaak beweert dat de bladen The Daily Mail én Mail on Sunday opzettelijk valse berichten over de Hertogin van Sussex publiceerden, om haar zo "negatief" in het nieuws te krijgen. De levensstijl van de 38-jarige zou door de pers door middel van leugens door de mangel worden gehaald. En die fabeltjes zouden vooral gericht zijn op Frogmore Cottage, de villa die zij en prins Harry onder handen lieten nemen. 

Hillary Clinton steekt Meghan Markle hart onder de riem
Lees ook

Hillary Clinton steekt Meghan Markle hart onder de riem

De kranten beweerden dat Meghan en Harry een koperen badkuip van vijfduizend pond lieten installeren, vijfhonderdduizend pond uitgaven aan het geluiddicht maken van de villa, een yoga studio, oranjerie en tennisbaan lieten bouwen, maar ook een nieuw deel lieten aanbouwen. En dat alles zou worden betaald van belastingcenten. Volgens Meghan en haar advocaten "bestaan deze dingen niet en is het compleet onwaar." 

Ook de brief die Meghan schreef aan haar vader wisten de bladen in handen te krijgen. De kranten zouden expres slechts een deel van die brief hebben gepubliceerd om haar in een "negatief" daglicht te plaatsen. Bovendien zou de babyshower van de Hertogin helemaal geen driehonderdduizend dollar hebben gekost. "Het feestje (dat slechts een fractie van de genoemde driehonderdduizend dollar kostte) werd georganiseerd door een oude studievriendin", aldus de advocaat. "De vijftien aanwezige gasten waren goede vrienden, van wie sommigen al twintig jaar met haar omgaan." 

Mail on Sunday laat het er niet bij zitten, melden ze in een statement aan de BBC. De krant zal "met kracht" tegen de zaak ingaan. "Niets in die zaak doet onze positie veranderen", meldt een woordvoerder. De rechtszaak betalen Harry en Meghan van hun eigen geld. Bovendien zouden ze bij winst de opbrengsten doneren aan een instantie die zich inzet tegen pesten. Bekijk de video hieronder voor het hele verhaal van de Hertog en Hertogin van Sussex die de Britse pers voor de rechter hebben gesleept. 

Lees meer over
Meghan MarklePrins HarryRechtspraakRechtszaakKoningshuis