her royal highness

Claire Foy keert eenmalig terug in vierde seizoen The Crown

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© NetflixClaire Foy keert eenmalig terug in vierde seizoen The Crown
RTL

Claire Foy (35) keert terug in de populaire serie The Crown. De actrice was twee seizoenen lang te zien in de hoofdrol van The Queen, maar is voor de volgende seizoenen vervangen voor de oudere actrice Olivia Colman (45). De jongere koningin zal eenmalig te zien zijn in seizoen vier, namelijk in flashbacks.

Claire Foy werd gespot op de set van de Netflix-serie. Er werd een een bijzonder moment uit het leven van koningin Elizabeth gefilmd, namelijk de speech die zij op 21-jarige leeftijd gaf in Kaapstad in 1947. De koningin bezocht op dat moment Zuid-Afrika met haar ouders en zusje Margaret. Elizabeth zei in haar speech: "Ik verklaar dat mijn hele leven in teken zal staan van jullie dienen en het dienen van onze grote keizerlijke familie tot wie wij allemaal behoren."

De scène werd alleen niet opgenomen in het zonnige Kaapstad, maar ergens anders. Tussen de opnames door kreeg Claire Foy dan ook snel een winterjas aangereikt omdat zij veel te koud gekleed was.

Netflix ontkent geruchten nieuwe koningin The Crown
Lees ook

Netflix ontkent geruchten nieuwe koningin The Crown

De cast van The Crown werd in seizoen drie vervangen. De huidige cast is namelijk wat ouder, om zo ook het ouder worden van de koninklijke familie in beeld te brengen. Toch werden de nieuwe acteurs niet echt warm ontvangen door sommige fans. Zij hebben moeite met de aanpassingen en wilden graag de oude cast terugzien. De teleurgestelde kijkers kunnen in seizoen vier hun hart ophalen, want dan verschijnt Claire Foy nog één keer in de serie.

Lees meer over
Claire FoyNetflixserie