NIET VOOR DE POES

Honderden klachten over 'te sexy' optreden Pussycat Dolls

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© The X Factor UKHonderden klachten over 'te sexy' optreden Pussycat Dolls
RTL

Zaterdagavond maakten The Pussycat Dolls. onder leiding van leadzangeres Nicole Sherzinger (41) hun comeback. Dat deden de vijf dames tijdens een show van de Britse X Factor. Het optreden stond bol van de populaire hits zoals Don't Cha en Buttons, die op een sexy manier werden gebracht. Die zwoele outfits, choreografie en poses werden alleen niet door alle kijkers even veel gewaardeerd. Ofcom, een Britse overheidsorganisatie die zich bezighoudt met televisie kijkt of er een onderzoek ingesteld moet worden.

"We kijken of we een onderzoek gaan starten, ja of nee"

Het telebedrijf heeft maar liefst 419 klachten binnengekregen van kijkers die het optreden 'te zwoel en sexy' vonden voor een familieshow die om acht uur 's avonds op televisie te zien is. Negen jaar nadat de groep uit elkaar ging om zich te richten op hun solocarrières maakten de dames hun comeback. Dat deden ze in strakke, sexy, zwarte pakjes en met dansmoves uit de wildste dromen.

Dit is het comeback-optreden van The Pussycat Dolls
Lees ook

Dit is het comeback-optreden van The Pussycat Dolls

Een woordvoerder van Ofcom bevestigt dat er wordt gekeken of er een onderzoek ingesteld moet worden. "Maar of we dat gaan doen, is nog niet zeker." Dat zal de tijd dus moeten leren.

Veel fans keken uit naar het optreden van de vijf dames, die zonder Melody Thornton, hun terugkeer maakten. Critici merkten wel het playbacken op. Alleen Nicole Sherzinger zong af en toe een noot live. De andere dames leken soms niet eens hun best te doen om te playbacken, gezien ze de microfoon niet eens bij hun mond hielden. Waar de zang misschien te wensen overliet, was de dans van de vijf vrouwen fenomenaal. Tijdens het optreden lieten The Pussycat Dolls een stukje van hun nieuwe nummer, REACT, horen. Het hele nummer, met clip, verschijnt binnenkort.

Heb je het optreden van The Pussycat Dolls nog niet gezien? Hieronder kun je het zien.

Lees meer over
Nicole ScherzingerMuziekGroot-Brittannië