jan er wat van

Jan Smit te ziek om bij shoot voor songfestival te zijn

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPJan Smit te ziek om bij shoot voor songfestival te zijn
RTL

Jan Smit (33) was te ziek om tijdens de fotoshoot van de officiële persfoto’s voor het Eurovisiesongfestival aanwezig te zijn, zo vertelt fotograaf William Rutten (49) in RTL Boulevard. De zanger zal samen met presentatrice Chantal Janzen (40) en zangeres Edsilia Rombley (41) het liedjesfestijn volgend jaar presenteren.

William Rutten kreeg de eer om de officiële persfoto’s te schieten en hij vertelt dat het er allemaal zeer geheimzinnig aan toe ging. “Je moet je voorstellen dat je eerst gebeld wordt met de vraag of je dit wil doen en dan komen de namen. Toen heb ik meteen gezegd ‘zeg mij alsjeblieft niks, ik hoef het niet te weten’, maar dan moet je logistiek toch dingen afspreken en zeker in dit geval. Jan Smit is gewoon hartstikke ziek en hij was er dan ook niet.” 

Jan, Chantal en Edsilia presenteren songfestival
Lees ook

Jan, Chantal en Edsilia presenteren songfestival

William hoefde naar eigen zeggen geen geheimhoudingsovereenkomst te ondertekenen. “Ik doe dit werk al 33 jaar en mensen weten dat ik mijn mond houd. (…) Ik weet het nu zo’n anderhalve week zeker en ik had al wel mijn vermoedens wie het zouden gaan doen. Het was in mijn geval niet zo heel lastig om te raden.”

Op de vraag of er al een klik was tussen de drie presentatoren gedurende de shoot, vertelt William dat ze nooit alle drie tegelijk in zijn studio waren. “Jan Smit is ziek en was ook niet aanwezig bij de shoot. Jan was toevallig twee weken voordat hij ziek was bij mij in de studio en toen heb ik hem stomtoevallig ten voeten uit gefotografeerd. Zo hebben we alles om Jan heen geregeld. (…) Niemand heeft ooit de hele foto gezien tot aan vandaag.”

Lees meer over
William RuttenJan SmitEurovisiesongfestival