nieuw adres

Jaïr Ferwerda verhuist met Eva Jinek mee naar RTL

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANP Jaïr Ferwerda verhuist met Eva Jinek mee naar RTL
RTL

Jaïr Ferwerda (43) gaat in het nieuwe jaar aan de slag bij RTL. De politiek verslaggever is vanaf 3 januari te zien in de talkshow van Eva Jinek, heeft de omroep donderdag bekendgemaakt.

"Ik ben dus weer terug op het honk"

Jaïr gaat het hele jaar door twee tot drie actuele items per week maken voor de late avond. Dat zal voor zowel de talkshow van Jinek zijn als voor die van Beau van Erven Dorens. De twee nemen afwisselend een paar maanden de late avond op RTL 4 voor hun rekening. Ook gaat Ferwerda een aantal eigen programma's maken.

Wie wordt toch de opvolger van Eva Jinek?
Lees ook

Wie wordt toch de opvolger van Eva Jinek?

Televisiedirecteur Peter van der Vorst is verheugd met de komst van Jaïr "vanwege zijn jarenlange ervaring in Den Haag en zijn creativiteit als maker". Ook Ferwerda kijkt uit naar zijn nieuwe klus. "Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan. Het grappige is dat ik 20 jaar geleden mijn carrière ben begonnen bij de eerste late night talkshow Barend en Van Dorp bij RTL. Ik ben dus weer terug op het honk."

Onze verslaggever Aran Bade sprak de Jaïr op de rode loper van het Gouden Televizier-Ring Gala over een mogelijke overstap. Hij gaf toen al aan dat hij met Eva mee wenste te verhuizen.

Lees meer over
Eva Jinek