oeps foutje

Chantal Janzen laat van zich horen na commotie 'Wendy van Dijk'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Mike van den ToornChantal Janzen laat van zich horen na commotie 'Wendy van Dijk'
RTL

De redactie van &C, het tijdschrift van Chantal Janzen (40) heeft een officieel statement verspreid na alle commotie met betrekking tot een artikel over 'Wendy van Dijk'. Het blad kopte deze week met een interview over haar verslaving, maar het bleek te gaan om een naamgenoot van de SBS-presentatice.

"Door louter de naam te vermelden is deze kwestie ontstaan en dat had niet mogen gebeuren"

"Als redactie van &C Magazine willen wij graag reageren op de ophef die is ontstaan na het persbericht over ons januarinummer", begint het statement. Volgens het blad is het bij hen gebruikelijk om hoofdpersonen in artikelen met naam en toename te noemen omdat "het waargebeurde verhalen betreft en geen door een redactie geschreven fictie". 

Dochter Wendy van Dijk heeft moeite met werk moeder
Lees ook

Dochter Wendy van Dijk heeft moeite met werk moeder

Het bericht gaat verder: "Wij hebben als redactie zijnde deze journalistieke afweging ook nu laten prevaleren omdat wij ons niet voor konden stellen dat hier een verband zou ontstaan met een achterhaald en onwaar verhaal over presentatrice Wendy van Dijk." Toch geven ze toe een inschattingsfout te hebben gemaakt en bieden daarom hun excuses aan. 

Ook Chantal Janzen zelf laat zich uit over de kwestie. "Ik vind het heel pijnlijk dat dit persbericht zo door ons verstuurd is. De mooie foto's van de dame die bij het artikel staan in ons magazine, hadden we ook meteen in het persbericht moeten plaatsen. Door louter de naam te vermelden is deze kwestie ontstaan en dat had niet mogen gebeuren."

Ondanks de recente 'Twitter-kwestie' wil Chantal laten weten altijd prettig samen te hebben gewerkt met Wendy en ze heeft dan ook geen negatieve gevoelens jegens haar. "Net als onze redactie vind ik deze onhandige en ongelukkig gemaakte gelijkenis alleen maar zeer vervelend."

Lees meer over
Chantal JanzenWendy van Dijk