nieuwe kans

Peter van der Vorst: 'Temptation Island gooi je niet weg'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPPeter van der Vorst: 'Temptation Island gooi je niet weg'
RTL

De programmadirecteur van RTL is van mening dat programma's als De Villa en Temptation Island nog altijd gemaakt moeten kunnen worden. Dat vertelt Peter van der Vorst (48) in gesprek met De Telegraaf.

"Ik ben ervan overtuigd dat je dit soort programma's kunt blijven maken"

Hoewel hij betreurt wat er gebeurd is tijdens de opnames van De Villa, is het uitgangspunt volgens hem het genre reality-tv te beschermen. "Ik ben ervan overtuigd dat je dit soort programma's kunt blijven maken. Mensen moeten zich alleen wel volledig veilig voelen - voor, tijdens én na de opnames", laat hij weten. 

Kandidaat De Villa doet boekje open bij #BOOS
Lees ook

Kandidaat De Villa doet boekje open bij #BOOS

De Villa is volgens hem definitief verleden tijd maar "een succesvol programma als Temptation Island gooi je niet weg als dat niet nodig is", aldus de tv-maker. Ook blikt hij tijdens het interview terug op zijn eerste jaar als programmadirecteur bij de zender: "Dat is voor RTL en voor mij als contentdirecteur wel een dieptepunt geweest, dit jaar."

RTL besloot vorige maand per direct te stoppen met reality-tv na kritiek over grensoverschrijdend gedrag van kandidaten in De Villa

Andere programma's als Temptation Island en Love Island worden voorlopig ook niet uitgezonden. Van Temptation Island is al een nieuw seizoen opgenomen, maar die blijft dus tot nader order op de plank liggen.

Lees meer over
Peter van der Vorst