nieuw jasje

Primeur: zó ziet de studio van de nieuwe Jinek eruit

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© William RuttenPrimeur: zó ziet de studio van de nieuwe Jinek eruit
RTL

Een spannende dag voor Eva Jinek (41). De presentatrice maakt vanavond haar debuut bij RTL 4. Wij hebben alvast de eerste beelden van de studio!

Dat Eva in september bekendmaakte over te stappen van KRO-NCRV naar de commerciëlen, kwam niet als een verrassing. Al jaren werd gefluisterd dat Eva een overstap naar RTL overwoog. Het was tijd voor een nieuw avontuur, bekende ze na de bekendmaking. "Het is het juiste moment voor iets nieuws en sommige kansen in je leven zijn te mooi om te laten lopen."

De plek die Jinek achterlaat bij NPO 1 wordt gevuld met de nieuwe talkshow Op1, waarvan de presentatie in handen is van vijf duo’s die ieder een vaste dag van de week voor hun rekening nemen

Als er een avondklok komt gaan ministers het goede voorbeeld geven en verschijnen zij in principe niet meer live in talkshows.© RTL Boulevard
Als er een avondklok komt gaan ministers het goede voorbeeld geven en verschijnen zij in principe niet meer live in talkshows.

Veel heeft RTL  niet gesleuteld aan het programma, dat tot vorige maand te zien was bij de publieke omroep. Behalve de naam Jinek is ook politiek verslaggever Jaïr Ferwerda met Jinek verhuisd naar RTL. Hij zal wederom iedere uitzending een item maken vanaf het Binnenhof. Daarnaast wordt Jinek, net als bij de NPO, niet onderbroken door reclameblokken. Alleen na de aankondiging van de gasten aan het begin van de uitzending is er reclame, daarna is de presentatrice onafgebroken op de buis.

In de eerste aflevering schuiven korpschef van de Nationale Politie Erik Akerboom en politieagente Esra Ceran aan om te praten over het geweld tegen hulpverleners tijdens oud en nieuw. Ook het aankomende Amerikaanse verkiezingsjaar zal worden besproken. Samen met Michiel Vos werpen ze een blik op het komende jaar. 

Ook over de Nederlandse politiek is er het nodige te bespreken. NRC chef politiek Guus Valk komt hierover praten en we zien de eerste bijdrage van Jaïr Ferwerda die bij de premier op bezoek gaat. Hélène Hendriks kijkt naar het komende sportjaar en Carlo Boszhard en Angela de Jong bespreken het nieuwe televisiejaar.Tot slot schuift ook Martijn Koning aan om te praten over zijn oudejaarsconference en hebben ze het over zijn plannen voor het nieuwe jaar.

Jinek is vanaf vrijdag elke werkdag te zien om 22.20 uur.

Lees meer over
Eva Jinek