Royale belangen

William: 'Ik heb mijn leven lang mijn arm om mijn broer geslagen'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesWilliam: 'Ik heb mijn leven lang mijn arm om mijn broer geslagen'
RTL

Prins William (37) heeft zich voor het eerst publiekelijk uitgesproken nadat bekend werd dat  zijn broer Harry (35) en schoonzus Meghan (38) een stap terug doen als ‘senior royals’. "Ik heb mijn hele leven lang mijn arm om mijn broer heen geslagen en dat kan ik nu niet meer doen", valt te lezen in The Sunday Times.

"Ik ben ontzettend verdrietig"

De oudste zoon van Charles en Diana laat weten enorm geraakt te zijn door het nieuws en de verbroken band met zijn broer. "Ik ben daar ontzettend verdrietig over", zou hij volgens de krant tegen een vriend gezegd hebben. "Het enige dat we kunnen doen en het enige dat ik kan doen, is om te proberen hen te steunen en te hopen dat er een tijd komt dat we weer allemaal op een lijn zitten."

Meghan Markle aan de slag als voice-over voor Disney
Lees ook

Meghan Markle aan de slag als voice-over voor Disney

Aanstaande maandag staat er op aandringen van de Britse koningin Elizabeth, een familieberaad op de planning. Dat gesprek zal gaan over hoe Harry en Meghan hun leven gaan invullen, nu ze hebben aangegeven geen prominente leden meer te willen zijn van de Britse koninklijke familie.

De gesprekken zullen plaatsvinden op het landgoed van Elizabeth in Sandringham, waar ze nu nog op vakantie is. Meghan zal er niet bij zijn, die vloog deze week terug naar Canada om bij haar zoontje Archie te kunnen zijn. 

De hertog en hertogin van Sussex kondigden deze week aan een stap terug te doen als leden van het Britse koningshuis. Ze willen in de toekomst hun tijd verdelen over het Verenigd Koninkrijk en Noord-Amerika. Ze zien een meer 'progressieve' rol voor zichzelf weggelegd. Ook willen ze hun eigen geld verdienen.