HET ROER OM

HHB-winnares Anna opent eigen winkel

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Omroep MAXHHB-winnares Anna opent eigen winkel
RTL

Anna Yilmaz, die Heel Holland Bakt 2018 won, heeft besloten een carrièreswitch te maken. Ze hangt haar marinepet aan de wilgen en heeft besloten een eigen koffiewinkel te openen. Eerder bracht ze al haar eigen bakboek uit.

"Ik wil graag een koffiezaak openen in Amersfoort"

Anna heeft plannen om een koffiezaak te openen in Amersfoort, waar ze ook woont. "Zo eentje waar je ook een lekker stuk taart kunt krijgen. Maar ook een gezonde lunch, zodat je het stukje taart weer kunt compenseren. Daarnaast wil ik ook Turks eten gaan verkopen.

André van Duin brengt ontroerend eerbetoon aan Martine Bijl in HHB
Lees ook

André van Duin brengt ontroerend eerbetoon aan Martine Bijl in HHB

De zaak openen is makkelijker gezegd dan gedaan. Anna heeft namelijk nog geen pand om haar winkel in te openen. "Ik ben nu bezig met het schrijven van een ondernemersplan. Daarnaast volg ik nog een patisseriecursus. Ik kan natuurlijk wel taarten bakken, maar op grote schaal iets bakken gaat toch anders in z'n werk.

Anna is uiteraard al wat bekender, door haar deelname aan het gezelligste bakprogramma van Nederland. "M'n bekendheid helpt natuurlijk als je een eigen zaak wil openen. Toch ben ik me er wel bewust van dat ik straks altijd goed moet presteren. De verwachting ligt hoog."

Lees meer over
Heel Holland Bakt