Gouden keeltje

Billie Eilish treedt op tijdens Oscars

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPBillie Eilish treedt op tijdens Oscars
RTL

Zangeres Billie Eilish, die het afgelopen weekend de grote winnaar werd bij de uitreiking van de Grammy's, zal optreden tijdens de uitreiking van de Oscars op 9 februari. Dat heeft de organisatie woensdag bekendgemaakt. Het is niet duidelijk wat Eilish gaat zingen. Maar het lijkt waarschijnlijk dat zij de titelsong van de nieuwe Bond-film No Time to Die gaat laten horen.

Met haar achttien jaar is Eilish de jongste artiest ooit die een lied voor een 007-film maakte. Zij voegt zich met deze klus bij een lijst met grote namen, onder wie Shirley Bassey, Paul McCartney, Tina Turner en Gladys Knight. Haar meest recente voorgangers Adele en Sam Smith wonnen een Oscar voor hun bijdrage aan de Bond-films.

Billie Eilish wint vijf Grammy Awards
Lees ook

Billie Eilish wint vijf Grammy Awards

De Amerikaanse zangeres brak door met haar track Bored, die de titelsong is van de succesvolle Netflix-serie 13 Reasons why. Op Spotify heeft de zangeres tientallen miljoenen luisteraars per maand; haar video’s op YouTube werden al meer dan een miljard keer bekeken.

De uitreiking van de Oscars wordt dit jaar in Nederland uitgezonden door zender Fox. De grote kanshebbers zijn de grimmige comic-verfilming Joker en het oorlogsepos 1917 van regisseur Sam Mendes.

De Nederlandse grimeur Tristan Versluis maakt kans op een beeldje voor zijn make-upwerk aan de bioscoophit. Hij moet het onder meer opnemen tegen een andere Nederlandse grimeur, Arjen Tuiten, die de maskers verzorgde voor de fantasyfilm Maleficent II.

Lees meer over
Billie EilishOscars