Lets do it

Letse ESF-kandidaat Annna noemt Duncan Laurence voorbeeld

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
Letse ESF-kandidaat Annna noemt Duncan Laurence voorbeeld
RTL

De Lets-Nederlandse zangeres Annna, die mogelijk namens Letland naar het Eurovisiesongfestival gaat, besloot zich in te schrijven voor de voorrondes vanwege het succes van Duncan Laurence. Dankzij hem zag ze dat het evenement tegenwoordig om echte muziek gaat.

"Ik had drie jaar geleden niet kunnen denken dat ik dit als indiemuzikant zou doen", vertelt Annna in De Nieuws BV op NPO Radio 1. Dat komt volgens haar door het verkeerde beeld dat veel mensen nog van het songfestival hebben. "Ik kan mij ook niet voorstellen om met zes halfnaakte achtergrondzangers op het podium te staan. Dat is toch nog een beetje het imago wat het songfestival heeft."

Nieuwe kaarten songfestival alweer uitverkocht
Lees ook

Nieuwe kaarten songfestival alweer uitverkocht

"Voor mij is Eurovision vorig jaar, toen Duncan won, veranderd. Toen dacht ik: misschien kan ik er ook iets mee doen," zo zegt de in Letland geboren zangeres. Sinds haar zeventiende woont Annna - de artiestennaam van Anna Madara Pērkone - in Nederland.

Annna is samen met nog acht anderen in de race voor het Letse songfestivalticket. Op 8 februari wordt de finale live uitgezonden op televisie. Vanuit Nederland kan meegestemd worden.

Of Annna Duncan mag bellen voor advies, evenals de Nederlandse inzending Jeangu Macrooy, dat weten we niet.