Morgen verder

Proces tegen Weinstein opgeschort na paniekaanval van getuige

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© AFPProces tegen Weinstein opgeschort na paniekaanval van getuige
RTL

Een zittingsdag in het proces tegen filmproducent Harvey Weinstein is eerder gestopt. Een belangrijke getuige kreeg een paniekaanval in de rechtszaal. Daarop besloot de rechter om de zaak voor die dag te stoppen.

Jessica Mann (34) zegt dat Weinstein haar twee keer heeft verkracht. In de rechtszaal werd ze verhoord door een advocaat van Weinstein. 

Lovende e-mails

De verdediging van Weinstein kwam met e-mails op de proppen van Mann aan Weinstein, die ze verstuurde na een van de vermeende verkrachtingen. In die mails is ze lovend over Weinstein.

Harvey Weinstein voor de rechter: alles wat je moet weten over dé #MeToo-zaak
Lees ook

Harvey Weinstein voor de rechter: alles wat je moet weten over dé #MeToo-zaak

Zo noemt ze hem een 'surrogaat-vader' en ze zegt dat hij haar heeft 'geleerd om een vrouw te zijn'. Mann begon tijdens het verhoord hard te huilen.

De rechter besloot een korte pauze in te lassen. Maar toen ze na die pauze nog steeds aan het huilen was, schortte hij de zaak op voor de dag. Het proces gaat morgen wel verder.

Verschillende vrouwen beschuldigen de filmproducent van seksueel misbruik. eer dan dertig actrices en voormalige medewerkers van Weinstein kwamen vorig maand tot een schikking. Er lopen nog zaken tegen Weinstein in New York en Los Angeles.

Lees meer over
Harvey WeinsteinRechtszaakVerenigde Staten