doorbakken

Janny van der Heijden: 'André van Duin is enorm sterk'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© JinekJanny van der Heijden: 'André van Duin is enorm sterk'
RTL

Het zevende seizoen van 'Heel Holland Bakt' is alweer bijna ten einde. Juryleden Janny van der Heijden (65) en Robèrt van Beckhoven (58) blikken bij 'Jinek' alvast vooruit op de finale en staan stil bij een aantal bijzondere momenten, zoals het overlijden van de echtgenoot van presentator André van Duin (72).

"Ik ben heel trots op hem"

Aanstaande zondag weten we eindelijk wie zich de winnaar van het populaire bakprogramma mag noemen. Het was een bijzonder seizoen vol ups, maar ook downs. Zo was de echtgenoot van André van Duin, Martin Elferink, ernstig ziek tijdens de opnames. 

Kijkers HHB stil door eerbetoon echtgenoot André van Duin
Lees ook

Kijkers HHB stil door eerbetoon echtgenoot André van Duin

Het stel bracht de ernstige ziekte niet in het nieuws, maar achter de schermen wist iedereen de situatie. Daarom is dit seizoen dan ook zo ontzettend dierbaar voor Janny. "Hij was er altijd bij en kon zo enorm genieten", vertelt ze aan tafel.

Als Eva doorvraagt moet ze zichtbaar slikken. "Het gaat heel goed met André, naar omstandigheden", vertelt ze. "Hij is natuurlijk heel verdrietig, maar ook heel sterk. Ik ben heel trots op hem."

Martin overleed op 13 januari na een kort en slopend ziekbed aan de gevolgen van botkanker. Tijdens de aflevering van 19 januari stond het programma stil het verlies. 

Aan de einde van de uitzending sprak omroepbaas Jan Slagter sprak in de laatste minuten deze emotionele woorden: "Martin Elferink, de man van André van Duin is tot ons groot verdriet overleden. Hij was de steun en toeverlaat van André en altijd aanwezig en betrokken bij de opnames van Heel Holland Bakt. We zullen hem ontzettend missen en wensen André heel vele sterkte met dit enorme verlies." 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Lees meer over
Eva JinekHeel Holland Bakt