Cape-gate

Natalie Portman krijgt heftige kritiek op outfit bij Oscars

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPNatalie Portman krijgt heftige kritiek op outfit bij Oscars
RTL

Natalie Portman (38) ligt onder vuur door de bijzondere cape die zij droeg bij de Oscaruitreiking. De actrice uit Star Wars, Léon en Black Swan had een cape van Dior met daarin de namen van vrouwelijke regisseurs die dit jaar niet voor de Oscars waren genomineerd. De Academy lag weer onder vuur door de afwezigheid van vrouwelijke genomineerden.

Maar op sociale media merkten veel fans op dat Portman in de praktijk maar weinig moeite doet om vrouwen in de regiestoel te krijgen. Zij heeft in haar lange carrière slechts tweemaal zelf met een vrouwelijke regisseur gewerkt. En haar productiemaatschappij heeft sinds 2007, toen het bedrijf werd opgericht, nog nooit een film met een andere vrouw dan Natalie zelf gemaakt.

Natalie Portman gaat vrouwelijke Thor spelen
Lees ook

Natalie Portman gaat vrouwelijke Thor spelen

Portman heeft nog niet gereageerd op de kritiek. De namen in haar cape waren Greta Gerwig (Little Women), Marielle Heller (A Beautiful Day in the Neighborhood) en Lorene Scafaria (Hustlers). Deze films hadden volgens kenners niet misstaan in het lijstje met genomineerde regisseurs.