boss lady

Lady Gaga stapt in het huwelijksbootje met zichzelf

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© KlarnaLady Gaga stapt in het huwelijksbootje met zichzelf
RTL

Valentijnsdag is niet voor iedereen weggelegd. Lady Gaga (33) neemt het heft in eigen handen en schuift een ring om haar eigen vinger. Dit doet de 'Poker Face'-zangeres als ultieme uiting van female empowerment. En misschien ook een beetje om geld te verdienen, want ze doet dit in samenwerking met Klarna.

"Ik geloof dat iedereen in staat moet zijn om elke daad van liefde aan iemand anders te uiten op élke dag van élk jaar"

Lady Gaga wil een belangrijke boodschap overbrengen op Valentijnsdag: je bent vrij om te gaan voor wie je maar wilt. Om dit statement kracht bij te zetten, stapt ze met zichzelf in het figuurlijke huwelijksbootje. De ring die ze om haar eigen vinger schoof, is de bevestiging daarvan. De zangeres doet dit in samenwerking met het merk Klarna 'als symbolische middelvinger tegen ouderwetse tradities.' 

Lady Gaga bevestigt nieuwe vlam met verliefde foto
Lees ook

Lady Gaga bevestigt nieuwe vlam met verliefde foto

"Ik ben er trots op dat ik in mijn carrière mijn stem gebruik om op te komen voor wat ik denk dat goed is", legt Lady Gaga uit. "Iedereen die mij kent, weet dat ik geloof dat iedereen in staat moet zijn om elke daad van liefde aan iemand anders te uiten op élke dag van élk jaar. Dus in een daad van verzet tegen deze verouderde traditie, besloot ik ‘ja’ te zeggen tegen mezelf!"

Vrouwen die zich aangesproken voelen door de boodschap, kunnen de ring ook zelf kopen. Met de opbrengsten steunen ze het goede doel Dress for Success. Dit is een non-profit organisatie die zich inzet voor economische onafhankelijkheid van vrouwen. Ze geven vrouwen ontwikkelingsinstrumenten, professionele kleding en een ondersteunend netwerk om ze vooruit te helpen in zowel hun werk als in hun persoonlijke leven.

Lady Gaga is niet alleen helemaal weg van sierraden, ook van make-up. De superster heeft zelfs haar eigen merk opgericht, zoals te zien is in de video hieronder. 

Lees meer over
Lady GagaFeminismeSieraadValentijnsdagLiefdeHuwelijkBruiloft