Miss Tomorrowland

Imanuelle Grives in tranen: 'Ik wilde gewoon kapot'

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© JinekImanuelle Grives in tranen: 'Ik wilde gewoon kapot'
RTL

Actrice Imanuelle Grives (34) ‘wilde helemaal kapot’ toen ze deze zomer met een enorme hoeveelheid drugs werd gepakt op het festival Tomorrowland. In de uitzending van 'Jinek' vertelt de actrice in tranen dat ze "niet had nagedacht over de consequenties, over wat mij kon overkomen. Niets boeide mij meer."

"Je denkt steeds dat mensen erachter komen dat je een enorme loser bent"

Naar eigen zeggen deed ze dit mede omdat ze leed aan een zogenoemd 'imposter-syndroom', de doorlopende angst om ontmaskerd te worden als een oplichter. "Je denkt steeds dat mensen erachter komen dat je een enorme loser bent, en helemaal niet zo leuk als iedereen denkt. Het maakt dan niet uit wat je hebt opgebouwd en wat je allemaal bereikt hebt."

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Imanuelle Grives maakt comeback tijdens première
Lees ook

Imanuelle Grives maakt comeback tijdens première

Imanuelle kwam op dat moment uit "de zoveelste kloterelatie". In haar hoofd was het een chaos, zo vertelt ze aan tafel. "Ik deed het niet voor het geld", voegt ze daaraan toe. Toen ze gepakt werd, voelde ze dan ook vooral opluchting. "Ik vond het allemaal wel best."

De Belgische gevangenis omschrijft de actrice als 'een bijzondere plek'. Imanuelle: "Ik heb geen ratten gezien, maar het is natuurlijk geen hotel. Maar zo is het ook niet bedoeld. Het is in niets te vergelijken met een Nederlandse gevangenis." Haar bijnaam bij sommige mede-gevangenen was ‘Miss Tomorrowland’.

Gelukkig heeft haar familie haar nooit laten vallen. "Mijn moeder zei: je hebt iets gedaan wat niet klopt. Maar we houden van je, we steunen je en we gaan je hieruit krijgen", aldus de actrice.

Lees meer over
Imanuelle GrivesEva Jinek