OLCAY NO MORE

Olcay Gulsen zag vader haar moeder in elkaar slaan

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPOlcay Gulsen zag vader haar moeder in elkaar slaan
RTL

Dat presentatrice Olcay Gulsen (39) geen makkelijke jeugd heeft gehad, is inmiddels geen geheim meer. Olcay heeft in haar jeugd namelijk te maken gekregen met huiselijk geweld. Zo sloeg haar vader haar moeder. Tegen de 'Grazia' vertelt Olcay openhartig wat er in haar jeugd allemaal gebeurd is.

"Hij had intensieve medische hulp nodig, maar die kreeg hij niet"

Olcay heeft de ervaringen die ze heeft gebruikt om een docuserie te maken: Olcay & Huiselijk Geweld. In deze docu vertelt de presentatrice openhartig over wat ze zelf in haar jeugd allemaal heeft meegemaakt. "Ik kwam een keer thuis toen ik mijn vader mijn moeder in elkaar zag slaan en ben snel teruggegaan naar school. Ik voelde me echt een egoïst dat ik me omdraaide voor wat er gebeurde", legt ze uit. Niet alleen Olcays moeder werd geslagen. Olcay zelf kreeg ook klappen, omdat ze haar moeder wilde beschermen. "Dan kregen wij ook klappen", vertelt ze.

Olcay Gulsen helemaal in de wolken met Ruud de Wild
Lees ook

Olcay Gulsen helemaal in de wolken met Ruud de Wild

Daardoor heeft Olcay zich in haar eigen huis nooit veilig gevoeld. Als haar vader was opgepakt of opgenomen, was het vaarwater wat rustiger. Maar dat duurde nooit lang. Als er sprake van geweld was, ging Olcay altijd naar haar kamer. "Dat was mijn andere wereld. Daar voelde ik me veilig."

De presentatrice heeft voor de docuserie met haar zussen en moeder gepraat over hun heftige verleden. Met haar vader, die ernstig schizofreen is, heeft ze niet gesproken. "Daar kun je geen gesprek mee voeren", legt ze uit. Olcay heeft overigens wel contact met haar vader, die inmiddels in een inrichting zit. Ze zoekt hem regelmatig op. Daar heeft ze ondanks alles zo haar redenen voor. "Hij had intensieve medische hulp nodig, maar die kreeg hij niet."

Olcay is de laatste tijd ook met wat vrolijkere thema's in het nieuws, zoals de liefde. Ze heeft die gevonden bij Ruud de Wild (50). In onderstaande video praten de twee over een eventuele liefdesbaby.

Lees meer over
Olcay Gulsen