Live op tv

Tv-kok Hugo Kennis over bijna-stik-incident: 'Ik had minuten geen zuurstof'

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© 5 Uur LiveTv-kok Hugo Kennis over bijna-stik-incident: 'Ik had minuten geen zuurstof'
RTL

"Ik kreeg een paar minuten geen lucht. Daarna ben ik out gegaan." Dat zegt de geschrokken televisie-kok Hugo Kennis tegen RTL Boulevard over zijn bijna stik-moment in het programma 5 uur Live. "Gelukkig gaat het nu weer stukken beter."

De chef-kok stikte bijna tijdens de live-uitzending terwijl hij een Japanse rijstbal aan het bereiden was. Hij slikte per ongeluk een stukje nori in. Dat zijn dunne vellen van geperst en gedroogd zeewier, die veel gebruikt worden om smaak te geven aan sushi. 

"Ik had een stukje van dat droge vel aan mijn vinger. Als de vellen nat worden zuigen ze water op. Ik ademde het norivel in toen ik ademhaalde. Het stukje schoot in mijn luchtpijp", zegt de chef-kok.

Het moment waarop het Hugo Kennis bijna te veel wordt.

'Tegen het aanrecht gegooid'

Omdat hij in een live-uitzending stond, probeerde hij het stukje vel eerst weg te slikken."Ik dacht: we zijn live, ik ga niet moeilijk doen. Ik heb mezelf tegen het aanrecht aangegooid en geprobeerd om een soort van Heimlich te doen. Maar toen ging het echt mis", vertelt hij.

'Ik ben naar achteren gerend. Daar stond gelukkig mijn visagiste. Zij heeft meerdere keren de Heimlich-greep gedaan. Na vijf pogingen ging het stukje los."

Wijntje op de goede afloop

De chef-kok ging daarna out. "Ik had iets te lang geen zuurstof gehad. Na een half uurtje was ik er weer."  

De schrik zat er goed in, maar het gaat nu weer stukken beter met hem. Hij heeft geen arts bezocht. "Ik ga zo maar een wijntje drinken op de goede afloop", besluit de chef-kok.

Televisiekok Hugo Kennis verslikt zich tijdens uitzending
Lees ook

Televisiekok Hugo Kennis verslikt zich tijdens uitzending

Lees meer over
Tv-programmaGezondheid