like 4 like

Chantal Janzen doorbreekt taboe advertenties op social media

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPChantal Janzen doorbreekt taboe advertenties op social media
RTL

Chantal Janzen (41) heeft het helemaal gehad met alle influencers op social media. De presentatrice voelt zich namelijk altijd 'lichtelijk in het ootje genomen' als iemand een intiem verhaal deelt, om er vervolgens achter te komen dat het om een gesponsorde post gaat. Daarom klimt ze in de pen om voor eens en altijd de waarheid te vertellen.

"Wat ik hiervoor krijg? Niet de bedragen die normaal betaald worden"

De presentatrice schrijft op social media dat ze graag een product wil delen met haar volgers. Een product dat ze zelf al een tijdje gebruikt en ook in de winkel van &C verkoopt. Maar ze heeft zo haar twijfels: "Dan denk ik altijd meteen: 'Hoe oprecht was dit verhaal ervoor? En gebruiken ze dit nou écht? Of is da alleen maar voor de knaken?'"

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Chantal Janzen geëmotioneerd door klein gebaar van ouders
Lees ook

Chantal Janzen geëmotioneerd door klein gebaar van ouders

Volgens Chantal gaat het namelijk bijna altijd om geld. "Ik heb zelf ook reclames gedaan op tv, dus iets aanprijzen is me niet vreemd. En je kunt er een goed gedeelte van je bruiloft van betalen. (Robijn wasmiddel: nogmaals bedankt). Maar dat was op tv, op Instagram is het echt andere koek. Dat moet je zelf maken, die foto of video, en moet je 'knap' zijn."

Daarom pakt Chantal het anders aan met een échte eerlijke post, zonder poespas en lekker als zichzelf. "Eerlijker kan ik het niet maken, wel leuker. Of mooier. Maar dat is nu nog niet gelukt", geint ze dan ook. "Eerlijk gezegd puur en alleen omdat ik er een beetje ongemakkelijk van word."

Het gezicht van het songfestival snapt maar al te goed dat haar volgers ook haar in twijfel kunnen trekken. "Nu weten jullie nog steeds niet of ik dit oprecht meen. En ja, dat riekt niet alleen naar reclame voor mn eigen toko, dat is het ook gewoon. Wat ik hiervoor krijg? Niet de bedragen die normaal betaald worden voor zulke posts", aldus de presentatrice.

Lees meer over
Chantal Janzen