brommen

Duur gevangenisstraf Harvey Weinstein vandaag bekend

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesDuur gevangenisstraf Harvey Weinstein vandaag bekend
RTL

Harvey Weinstein (67) krijgt woensdag van rechter James Burke te horen hoe lang hij de gevangenis in moet. Een jury achtte de voormalige Amerikaanse filmproducent enkele weken geleden schuldig aan verkrachting van Jessica Mann, die destijds actrice wilde worden. Bovendien werd bewezen geacht dat hij een voormalige assistente, Mimi Haleyi, heeft aangerand. Weinstein kan voor deze strafbare feiten maximaal 25 jaar cel krijgen.

De gevallen Hollywoodmagnaat heeft bij monde van zijn advocate Donna Rotunno al laten weten dat hij ongeacht de uitspraak in beroep gaat. Hij ontkent de beschuldigingen en houdt vol dat er slechts sprake is geweest van seks met wederzijdse instemming.

'Jennifer Aniston met de dood bedreigd door Harvey Weinstein'
Lees ook

'Jennifer Aniston met de dood bedreigd door Harvey Weinstein'

De jury sprak Harvey wel vrij van de zwaarste aanklacht die tegen hem werd aangevoerd. Het ging daarbij onder meer om verkrachting met een reeks verzwarende omstandigheden waarop in New York levenslang staat. Sinds 2017 hebben meer dan tachtig vrouwen de ooit zo machtige filmproducent beticht van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Lees meer over
Harvey WeinsteinRechtszaakSeksueel misbruikSeksuele intimidatie