droom uiteengespat

Disneyparken sluiten voorlopig hun deuren

Door ANP/RTL Boulevard ··Aangepast:
Disneyparken sluiten voorlopig hun deuren
RTL

Disney sluit dit weekend ook de deuren van de attractieparken in Florida en Parijs. Vanaf zaterdag vertrekken ook de schepen van de Disney Cruise Line niet meer. Dat heeft het entertainmentbedrijf donderdagavond lokale tijd bekendgemaakt.

Eerder op de dag maakte Disney al bekend dat de twee parken in Californië zaterdag dicht gaan, de parken in Frankrijk en Florida sluiten zondag. Alle recreatieoorden blijven tot het einde van de maand dicht, zo liet het concern weten.

In Parijs en Florida blijven de hotels rond de parken wel open, in het Californische Anaheim gaan deze maandag dicht. De winkelgebieden rond alle parken, Disney Springs in Florida, Disney Village in Frankrijk en Downtown Disney in Californië, blijven toegankelijk.

Release liveaction-versie Mulan uitgesteld
Lees ook

Release liveaction-versie Mulan uitgesteld

Walt Disney World in Kissimmee in Florida bestaat uit vier attractieparken, Magic Kingdom, Epcot, Hollywood Studios en Animal Kingdom, en twee waterparken: Typhoon Lagoon en Blizzard Beach. Het complex even buiten Parijs heeft twee themaparken: Disneyland en Walt Disney Studio Park.

De parken blijven in ieder geval tot het eind van de maand gesloten. Disney verklaarde in een statement dat werknemers van de parken en de cruiselines tijdens de sluiting gewoon doorbetaald krijgen.

Eind januari gingen de Disneyparken in Shanghai en Hongkong al dicht. Het park in het Japanse Tokio volgde een maand later.

Bibi Soerjadi vierde er vorige week nog zijn vijftigste verjaardag en wij waren er natuurlijk bij:

Lees meer over
Disney