maatregelen

Coronavirus treft Hollywood: tv-series stoppen met opnames

Door ANP/RTL Boulevard ··Aangepast:
© Getty ImagesCoronavirus treft Hollywood: tv-series stoppen met opnames
RTL

Na een laatste draaidag op donderdag zijn de opnames van de Netflix-serie 'Grace and Frankie' voorlopig opgeschort. Producenten van de show laten aan 'Deadline' weten de maatregel te nemen "uit zorg voor de gezondheid van onze cast en crew."

De productie volgt daarmee de richtlijnen van de burgemeester van Los Angeles, die donderdag adviseerde geen groepen van meer dan vijftig mensen bij elkaar te brengen in verband met het coronavirus. Daarnaast vallen de vier hoofdrolspelers van de serie vanwege hun leeftijd in een categorie met een verhoogd risico. Jane Fonda en Lily Tomlin zijn respectievelijk 82 en 80, Sam Waterston en Michael Sheen beiden 79.

Mogelijk coronabesmetting op hoofdkantoor Netflix
Lees ook

Mogelijk coronabesmetting op hoofdkantoor Netflix

Ook bij Grey's Anatomy is de productie stilgelegd. De ziekenhuisserie wordt net als Grace and Frankie opgenomen in Los Angeles. Cast en crew legden donderdag de laatste hand aan de 21e aflevering van het 16e seizoen van de show en zitten nu minimaal twee weken thuis.

Orlando Bloom maakte donderdag bekend dat de set van de Amazonserie Carnival Row in Praag voorlopig op slot gaat. De opnames voor het tweede seizoen van de fantasyserie waren in volle gang in Tsjechië. In een video op Instagram laat de Britse acteur weten dat hij en een aantal collega's terugkeren naar de VS om de "quarantaine" voor te zijn, waarmee hij vermoedelijk doelt op het reisverbod naar de VS dat vrijdagnacht ingaat voor reizigers uit de EU.

Ook Jimmy Fallon en Seth Meyers stoppen met de opnames van hun latenightshows. Vanwege de dreiging van het coronavirus worden er de rest van de maand geen nieuwe afleveringen opgenomen van The Tonight Show en Late Night.

In Nederland nemen sinds donderdag een flink aantal televisieprogramma's op zonder studiopubliek. Onder meer De Wereld Draait Door, Kassa, Op1 en Jinek worden nu opgenomen in een vrijwel lege studio. Ook Omroep Max nodigt geen publiek meer uit voor de opnames van de programma's van de zender. De NPO adviseert omroepen om sowieso minder dan honderd of helemaal geen mensen toe te laten. "Wij adviseren dat, maar omroepen zijn er vrij in om te besluiten hoe zij het publiek vullen", aldus een woordvoerder van de NPO donderdag.

Bekijk hieronder de speciale corona-uitzending van RTL Boulevard: