Elizabedliggerig

Queen Elizabeth verlaat Buckingham Palace uit vrees voor corona

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesQueen Elizabeth verlaat Buckingham Palace uit vrees voor corona
RTL

De Britse koningin Elizabeth (93) heeft Buckingham Palace verlaten. De royal vreest voor het coronavirus en heeft alle activiteiten stopgezet en trekt zich terug in Windsor Castle. Een bron binnen het paleis vertelt aan 'The Sun' dat iedereen de koningin 'zoveel mogelijk wil beschermen.'

"Veel van haar medewerkers zijn ongerust"

Koningin Elizabeth wordt binnen enkele weken 94 jaar en heeft tot deze week nog verschillende mensen ontmoet binnen de paleismuren. “Ze verkeert momenteel in goede gezondheid”, vertelt de bron. “Maar veel van haar medewerkers zijn ongerust. Zeker aangezien de Queen tot een paar dagen geleden veel mensen ontmoet heeft. Nu ze over enkele weken 94 wordt, wil iedereen haar in veiligheid brengen.”

Koning en koningin vooralsnog niet getest op corona
Lees ook

Koning en koningin vooralsnog niet getest op corona

Ook wordt de Queen afgeraden om de jaarlijkse tuinfeesten in mei en juni af te blazen. Het is nog niet bekend of Windsor Castle daadwerkelijk een veiligere optie is. Het Savill-gebouw, een van de vele gebouwen op het landgoed, wordt dit weekend professioneel ontsmet. Dit gebouw werd eerder deze week al gesloten omdat enkele personeelsleden ziek werden en corona-symptomen vertoonden. “We houden de situatie nauwlettend in de gaten”, klinkt het vanuit het Britse koningshuis.

Lees meer over
Koningin Elizabeth IICoronavirus