Koken zonder spullen

Corona-noodlot treft ook de Meilandjes

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPCorona-noodlot treft ook de Meilandjes
RTL

Merde! Martien Meiland baalde flink toen hij de supermarché bezocht. Ook in Frankrijk zijn alle horecaondernemingen gesloten, wat betekent dat Meilandjes in het chateau voor hun gasten moeten koken. Dat is nog een flinke uitdaging.

"Ik had nooit kunnen bedenken dat het hier ook zou zijn"

Maxime Meiland deelt op Instagram beelden van lege schappen in Frankrijk. Het gezin moet voor hun gasten een maaltijd op tafel toveren, maar hoe doen ze dat zonder ingrediënten? "Nou ja je ziet het ook in Frankrijk gewoon bij de supermarkt: corona", constateert een verbaasde Martien. "Helemaal ingeslagen als een bom."

De kasteelheer kondigde eerder aan niet meer te koken voor zijn gasten, maar nood breekt wet. "Restaurantjes zijn allemaal gesloten. We hebben vanavond vier gasten, maar die kunnen niet naar een restaurant." Hij gaat dus toch maar weer aan de slag in de keuken. "Maar eenmalig dan."

Hans Klok staakt optredens noodgedwongen door corona
Lees ook

Hans Klok staakt optredens noodgedwongen door corona

Martien had aardappels op het menu staan, maar deze zijn volledig uitverkocht. En dus probeert hij het pasta-schap. "Ik denk: haal ik lekker spaghetti." Maar ook dat gaat niet door. "Gewoon lege schappen in Frankrijk. Ik vind het ongelofelijk."

Hij zag de beelden van de lege schappen in Nederland. "Ik had nooit kunnen bedenken dat het hier ook zo zou zijn."

Lees meer over
Martien Meiland