Bas Shit

Bas Smit deelt vol ongeloof beelden vandalisme

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPBas Smit deelt vol ongeloof beelden vandalisme
RTL

Slecht nieuws voor Bas Smit (38). De man van Nicolette van Dam is namelijk slachtoffer geworden van vandalisme. Zijn Biro, een geliefd voertuig onder influencers én Bas Smit, is namelijk flink vernield, zo deelt hij op zijn Instagram.

"Je hebt echt het verkeerde raampje ingetrapt"

De goedlachse ondernemer deelt op zijn Instagram een filmpje van het incident. Hierop is te zien hoe een groep jongens de Birò passeren, maar een jongen keert vervolgens terug. De jongen in kwestie schopt meerdere keren tegen de achterruit met alle schade van dien.

Ook dochters Nicolette van Dam gescheiden van grootouders
Lees ook

Ook dochters Nicolette van Dam gescheiden van grootouders

“Je hebt echt het verkeerde raampje ingetrapt”, schrijft Bas bij het filmpje. “Het mag nooit, maar in deze tijd van samenhorigheid komt deze actie zo onverwacht.” Bas legt uit dat hij de jongeman in kwestie acht uur te tijd heeft gegeven om zich te melden, maar dat dat niet is gebeurd. “Ik had aangifte kunnen doen, maar heb besloten dat ik deze weg gepaster vond. Ik hoop dat je ouders besluiten dat je zo laat niks meer in de stad te zoeken hebt. En dat ze je uitleggen waarom je anderhalve meter afstand moet bewaren.”

Bas neemt de kosten van de schade voor eigen rekening, maar wil dat de jongen hetzelfde bedrag doneert aan het Rode Kruis. Volgens Bas is het plaatsen van het filmpje in samenspraak gegaan met de politie. “Ze gaven aan dat dit niet gunstig werkt bij een eventuele aangifte, maar de politie heeft wel belangrijkere dingen aan het hoofd.”

Bas heeft inmiddels laten weten dat de betreffende jongens zich hebben gemeld en excuses hebben aangeboden.

Lees meer over
Bas Smit