voor je kop slaan

Dít was de enige vraag die Buddy Vedder fout had in WIDM-finale

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© AVROTROSDít was de enige vraag die Buddy Vedder fout had in WIDM-finale
RTL

Buddy Vedder (25) had bíjna alle vragen goed beantwoord in de finaletest van 'Wie is de Mol?' 2020. Hij ging er dan ook vandoor met de winst, maar wat was die ene vraag die hij niet juist wist in te vullen? De tv-persoonlijkheid geeft duidelijkheid.

"Ik had het kunnen weten"

De zinderende finale van Wie is de Mol? kroonde Buddy uiteindelijk tot winnaar. Hij had 39 van de 40 finalevragen juist beantwoord en hij ging er dan ook vandoor met het geldbedrag. De tv-persoonlijkheid ontmaskerd Rob Dekay als de Mol van 2020 in de finaletest. Maar het bleek dus dat hij slechts één vraag fout had beantwoord. Welke dan? 

Nathan Rutjes: 'Makers WIDM zijn échte helden van het programma'
Lees ook

Nathan Rutjes: 'Makers WIDM zijn échte helden van het programma'

"Ik had dezelfde vraag ook gesteld aan de productie", verklaart Buddy in een video van YouTuber Wouter. "De vraag ging over de opdracht 'Kleurrijk', dus met die autootjes die we moesten turven." Vervolgens vertelt hij de vraag in de proef: 'Waar stond de Mol?' Helaas stond Buddy in die opdracht zelf op een sleutelpositie en daardoor wist hij het niet meer. 

Buddy was aan het turven, dus kon hij "dat helemaal niet weten. Ik werd eerder weggestuurd." De vraag ging niet om of de Mol aan het turven was of in de fabriek stond. "Het ging echt om de eerste of tweede kruising", verklaart hij. "Ik had het kunnen weten als ik dat had gevraagd, maar dat ben ik vergeten."

Toch was Buddy degene met de meeste vragen goed en won hij het geldbedrag dat de spelers hadden opgebouwd tijdens Wie is de Mol? van 2020. Maar wat doen de kandidaten eigenlijk met dat geld? Je ziet het in de video hieronder. 

Lees meer over
Buddy VedderWie is de Mol?Tv-programmaTelevisie