Mentility

Coronavirus is zoveelste klap voor Bibian Mentel

·Aangepast:
© ANPCoronavirus is zoveelste klap voor Bibian Mentel
RTL

Na een heftige periode met verschillende operaties en bestralingen keken Bibian Mentel (47) en haar gezin er enorm naar uit om samen leuke dingen te doen. Het coronavirus gooit nu roet in het eten. "Het is wel weer een klap.”

"Hoe lang we nog leuke dingen kunnen doen is erg onzeker"

Bibian Mentel heeft een aantal heftige jaren achter de rug. Haar man Edwin Spee en zij doen er dan ook alles aan om ervoor te zorgen dat het coronavirus zich geen weg vindt naar de voormalig snowboardster, zo vertelt Edwin aan RTL Boulevard. “Het is wel weer een klap. Na drie zware operaties en 25 bestralingen in 2019 voelt Bibian zich eindelijk weer goed genoeg om leuke dingen te gaan doen, en dan krijgen we dit. Hoe lang we nog leuke dingen kunnen doen is erg onzeker.”

Familie Bibian Mentel met de dood bedreigd
Lees ook

Familie Bibian Mentel met de dood bedreigd

De angst dat Bibian besmet raakt met het coronavirus leeft zeker. “Natuurlijk ben ik best bang dat Bibian corona zou krijgen, dus zijn we buiten de deur extra voorzichtig. Na twintig jaar kanker wil je niet komen te overlijden aan dat virus.”

Maar het gezin gaat zeker niet bij de pakken neerzitten. “We genieten van elke dag. We genieten van elkaar. Bibian doet elke dag haar oefeningen en krijgt steeds meer gevoel in haar benen.” Natuurlijk blijven ze op de hoogte van alle ontwikkelingen, maar ze zorgen er wel voor dat de sfeer er niet onder komt te lijden. “We kijken het journaal en persconferenties, maar proberen verder zoveel mogelijk leuke programma’s te kijken. Continu alleen maar programma’s over corona, daar wordt zelfs Bibian niet vrolijker van. Probeer er wat leuks van te maken.”

Volgens Edwin weet het gezin zich buiten de normale werkzaamheden prima te vermaken. “We kijken wat oude films terug, doen klusjes die maar bleven liggen, koken nieuwe gerechten en lezen eindelijk een boek dat al lang op de plank lag. Er is eigenlijk maar één ding dat je kan doen en dat is genieten.”

Wel zijn er binnenshuis enkele maatregelen getroffen. Zo zijn er in het huis allerlei verschillende zones aangebracht. Mocht er bezoek komen, dan moet er altijd een zone tussen Bibian en gasten zitten.

Lees meer over
Bibian Mentel