Met de kennis van nu

Youp van 't Hek: 'Ik spartelde op het randje van leven en dood'

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPYoup van 't Hek: 'Ik spartelde op het randje van leven en dood'
RTL

Het nieuws dat het Eurovisiesongfestival niet doorging, sleepte Youp van ‘t Hek door zijn coronabesmetting heen. Dat schrijft de komiek zaterdag in zijn eerste column na zijn ziekenhuisopname. "Na de mededeling dat het liedjesfestijn was afgelast dacht ik: dat is goed nieuws, nu blijf ik nog even!"

"Maar inmiddels ben ik thuis en geniet ik heerlijk resistent van de juichende fluitvogels aan de vliegtuigloze hemel"

Van ‘t Hek lag bijna een week in het ziekenhuis na de besmetting en moest daarna thuis herstellen. "Ik had een loepzuivere corona", meldt de komiek in zijn NRC-comeback. "Ik lag een paar weken geleden wanhopig te spartelen op het randje van leven en dood. (…) Maar inmiddels ben ik thuis en geniet ik heerlijk resistent van de juichende fluitvogels aan de vliegtuigloze hemel."

De cabaretier, die eind dit jaar zijn laatste oudejaarsconference gaat maken, is naar eigen zeggen zijn smaak kwijt na zijn coronabesmetting. "Dus dat coronalied 'Zon' van die honderd beroemde Nederlandse kneuzen vind ik gewoon prachtig."

Youp van 't Hek over corona-besmetting: 'Een hel was het'
Lees ook

Youp van 't Hek over corona-besmetting: 'Een hel was het'

De Amsterdammer pleit ervoor dat de luchtvaartbranche deze crisis aangrijpt voor een gezonde, klimaatbestendige doorstart. "Dat we dat megalomane Schiphol sluiten en vanuit het kleinschalige Lelystad gezellig verder gaan. Dat is toch beter voor iedereen? In elk geval voor de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen. Die willen we toch geen vergiftigde woestijn nalaten?"

Verder vindt Van ‘t Hek de intelligente lockdown best gezellig, meldt hij verder. "In plaats van radeloos vliegen en doelloos stilstaan in files gaan mensen praten, puzzelen, vrijen, aandachtig opvoeden en zijn ze oprecht bezorgd over hun bejaarde buren en andere kwetsbare lieverds."

In onderstaande video geeft Youp duidelijkheid over zijn gezondheidssituatie. 

Lees meer over
Youp van 't Hek