Oost west, bed & breakfast

Ik Vertrek-stel ziet Slowaakse naturistencamping ten onder gaan

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© AVRO-TROS/Ik Vertrek Ik Vertrek-stel ziet Slowaakse naturistencamping ten onder gaan
RTL

Denk je enkele jaren geleden een mooi stuk land, camping of kasteel te hebben gekocht en deze met succes te hebben verbouwd tot een goedlopende business, komt het coronavirus om de hoek kijken. Voor oud Ik Vertrek-deelnemers Mark en Margo heeft het virus dan ook verstrekkende gevolgen.

"Als mensen straks weer mogen komen, zijn wij er klaar voor"

Het Brabantse stel Mark en Margo wisten in 2011 de Ik Vertrek-kijker te verbazen door te beginnen aan een ambitieus avontuur: het openen van de allereerste naturistencamping in Slowakije. En met succes, zo blijkt na jaren klussen en hard werken. De camping genaamd Dobrá Lúka is namelijk erg populair, maar ook hier gooit het coronavirus roet in het eten.

Zó gaat het met het kartonnen huis van Ik Vertrek-David en Gine
Lees ook

Zó gaat het met het kartonnen huis van Ik Vertrek-David en Gine

“Nu staat het bedrijf stil”, vertelt Margo in de nieuwste Veronica Magazine. “Slowakije is een van de eerste Europese landen waar je niet meer in of uit kon. De maatregelen zijn heel streng: zodra je één stap buiten de deur zet, moet je een mondkapje om. Zelfs roken mag niet.”

Door deze maatregelen is het ook niet mogelijk om gasten te verwelkomen op de camping. “Met Pasen zitten we normaal gesproken altijd bomvol. Nu staan de inkomsten stil. Als we dichtblijven, zijn we over twee maanden blut en weet ik niet hoe we het jaar door moeten komen.”

Het is voor het stel dan ook te hopen dat ze in juli en augustus weer open mogen. Volgens Margo zijn dat namelijk de beste maanden voor de camping. Gelukkig zit het stel niet bij de pakken neer en kijkt het met volle moed naar de toekomst. “We zijn echt wel een beetje ‘ver-slowaakt’ en leven meer met de dag dan de meeste Nederlanders. Als mensen straks weer mogen komen, zijn wij er klaar voor.”

In de nieuwe Veronica Magazine komen ook andere Ik Vertrek-deelnemers aan het woord. De nieuwste uitgave is nu te koop.