douze points

Jeangu Macrooy maakt twee speciale versies van songfestivalnummer

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
Jeangu Macrooy maakt twee speciale versies van songfestivalnummer
RTL

Jeangu Macrooy (26) heeft twee speciale uitvoeringen van zijn nummer 'Grow' gelanceerd, de track waarmee hij deze maand namens Nederland aan het Eurovisiesongfestival zou hebben meegedaan. Dat maakte de zanger in de nacht van donderdag op vrijdag bekend op Instagram.

"Ik denk dat veel mensen in deze moeilijke tijd troost vinden in muziek en hopelijk kan ik daaraan bijdragen met deze release"

De eerste alternatieve versie van 'Grow' is een akoestische opname die in een leeg Concertgebouw is gemaakt. In deze versie wordt de zanger begeleid door pianomuziek. "De akoestiek van het Concertgebouw is natuurlijk ongeëvenaard en dat hoor je terug in de opname; de zaal doet echt mee", laat Jeangu weten in een verklaring.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Jeangu Macrooy reageert verdrietig op uitstel songfestival
Lees ook

Jeangu Macrooy reageert verdrietig op uitstel songfestival

Daarnaast heeft Jeangu ook samen met zijn band in een leeg Rotterdam Ahoy een live-uitvoering van 'Grow' opgenomen. De songfestivalkandidaat hoopt dat hij mensen met zijn muziek een beetje kan helpen in deze moeilijke tijd. "Ik denk dat veel mensen in deze moeilijke tijd troost vinden in muziek en hopelijk kan ik daaraan bijdragen met deze release."

En hij moet nog meer gaan schrijven, want tijdens het songfestival volgend jaar moet 'ie een nieuw nummer aanleveren. Onze Aran Bade vertel er alles over in deze video:

Lees meer over
Jeangu MacrooyEurovisiesongfestival