Entertainment

Sarah Silverman vijf dagen op intensive care

Door ANP··Aangepast:
Sarah Silverman vijf dagen op intensive care
RTL

Sarah Silverman lag afgelopen week vijf dagen op de intensive care. De comedienne liep epiglottitis op, een ontsteking aan het strotklepje. Volgens Sarah redden de dokters van een ziekenhuis in Beverly Hills haar leven.

Epiglottitis kan fataal zijn, omdat het strotklepje kan opzwellen en daarmee de luchtweg afsluit. De 45-jarige The Sarah Silverman Program-ster ging naar de dokter met een zere keel, maar daar bleek er al snel meer aan de hand te zijn. In een lange Facebookpost bedankte Sarah woensdag haar dokters, de verpleegsters en verdere staf van het Cedar Sinai ziekenhuis. Ze zegt zelf op het moment weinig van haar omstandigheden te hebben meegemaakt. "Ze konden me niet in coma brengen omdat mijn bloeddruk te laag was, maar me wel genoeg medicijnen geven zodat ik geen idee had wat er gebeurde."

De komiek kan het niet laten ook wat lollige anekdotes rond haar ziekenhuisopname te delen. "Ik kon niet praten. Volgens een vriendin hield ik een verpleegster tegen alsof het een enorm noodgeval was en begon wat op een briefje te krabbelen. Ik bleek een penis te hebben getekend met de vraag 'woon je bij je moeder?'.

Sarah bedankt in haar post haar 'real-life held', vriend Martin Sheen, en haar vrienden die ervoor zorgden dat ze nooit alleen was. "Ik moet er van huilen. Wat pijn doet aan mijn keel. Dus stop daarmee!"