Renee toch?

René Froger: 'Coronacrisis treft artiesten het hardst'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPRené Froger: 'Coronacrisis treft artiesten het hardst'
RTL

Het is voor niemand een makkelijke tijd, maar voor de artiesten is het misschien nog wel het ergst. Althans dat stelt René Froger in een interview met ‘Shownieuws’. Onlangs werd bekend dat de grote evenementen pas weer doorgang kunnen vinden als er een vaccin is gevonden en dat betekent dat René nog wel een tijdje thuis zit.

"Een artiest kan niet zonder publiek"

De teleurstelling is groot nu het ernaar uitziet dat Toppers in Concert in december niet door kan gaan. “De versoepeling van evenement zou wel heel welkom zijn”, zo vertelt de zanger. “Wij mogen eigenlijk pas aan de bak als er een vaccin komt en dat is natuurlijk verschrikkelijk. Uiteindelijk zijn wij artiesten, en dat is niet om zielig te doen, van alle sectoren het hardst getroffen van iedereen.”

René Froger werkt zich in het zweet tijdens Amstel Gold Race
Lees ook

René Froger werkt zich in het zweet tijdens Amstel Gold Race

Waar sommige mensen nog kunnen uitwijken naar een ander beroep, of ergens anders de handen uit de mouwen kunnen steken, is dat voor artiesten toch heel moeilijk, zo stelt de zanger. “Er is gewoon niks. En een artiest is niet iemand die morgen bij een boer kan gaan werken. Je hebt een specifiek beroep en daar heb je allemaal een opleiding voor genoten. Een artiest kan niet zonder publiek.”

Het ziet er echter naar uit dat het wel even kan duren voordat onder andere de Toppers weer in Concert kunnen. Minister Hugo de Jonge liet eerder al weten dat de kans dat het een jaar kan duren ‘heel reëel is’.

Niet alleen op werkgebied van het de Frogers zwaar, maar ook privé moeten ze heel wat missen.

Lees meer over
Rene Froger