all you need is love

Ruben Nicolai dacht vóór nieuwe vlam slecht te zijn in relaties

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPRuben Nicolai dacht vóór nieuwe vlam slecht te zijn in relaties
RTL

Ruben Nicolai (45) zit lekkerder in zijn vel dan ooit en dat heeft alles te maken met zijn nieuwe vlam: Pauline. In tijdschrift 'Flair' doet de presentator een boekje open. "Ik dacht: ik kan nu wéér weglopen, of ik kan kijken wat er gebeurt."

"De afgelopen maanden hebben we een beetje in de luwte kunnen uitvogelen wat we voor elkaar voelen"

Ondanks de coronacrisis heeft Ruben niks te klagen, zo stelt hij in het interview. Het klopt dat het momenteel even wat rustiger is, maar daar geniet hij alleen maar van. Ook de tijd die hij doorbrengt met zijn dochters voelt nu extra bijzonder. "Ik ben op dit moment best wel een blij ei. Ik heb twee prachtige dochters, mijn werk is leuk en uitdagend en ik heb voor nu een fijne balans in mijn leven gevonden. Ik heb veel om blij voor te zijn", aldus de presentator van het succesvolle LEGO Masters.

Ruben Nicolai is tot over zijn oren verliefd op nieuwe vriendin
Lees ook

Ruben Nicolai is tot over zijn oren verliefd op nieuwe vriendin

Dat was een paar jaar geleden nog wel anders. Toen volgde hij na zijn scheiding en intensieve therapiecursus in Engeland. "Ik had een soort reset nodig, een antwoord op de vraag: waarom doe ik wat ik doe?" vertelt Ruben hierover. "Ik heb toen gezien wat ik aan het doen was, wat mijn patronen zijn. Pas als je je daar bewust van bent, kun je het veranderen."

Toch liet hij niemand al te dichtbij komen. "Ik had wel scharrels en verliefdheden, maar ik liet het expres nooit serieus worden, omdat ik me door mijn scheiding realiseerde dat ik niet zo goed in relaties ben. Daarom ging ik ze uit de weg. Of eigenlijk moet ik zeggen: ik dácht dat ik er niet goed in was." Want toen was daar ineens Pauline. "Dat maakte alles anders", vertelt hij verliefd.

De tortelduifjes leren elkaar een paar maanden geleden kennen tijdens een première. Ruben: "De afgelopen maanden hebben we een beetje in de luwte kunnen uitvogelen wat we voor elkaar voelen. Daar ben ik heel blij mee. Het is fijn om elkaar in een soort rust goed te leren kennen. Al speel ik ook geen verstoppertje, ik ben gewoon, toen het nog kon, met haar uit eten geweest."

In RTL Boulevard kwam zijn nieuwe vlam eerder ook al ter sprake.

Ruben had eerder elf jaar een relatie met Laurien, de moeder van zijn twee dochters van dertien en negen. De twee gingen in 2013 uit elkaar.

Lees meer over
Ruben Nicolai