Jong geleerd...

Ontroerende speech van Peter Faber in Beter Laat Dan Nooit raakt kijker

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTLOntroerende speech van Peter Faber in Beter Laat Dan Nooit raakt kijker
RTL

In ‘Beter Laat Dan Nooit’ zien we hoe Willibrord Frequin (78), Gerard Cox (80), Barrie Stevens (75) en Peter Faber (76) een van de mooiste reizen uit hun levens maken. Onder leiding van Katja Schuurman (45) bezoeken ze ditmaal Suriname. Peter doet er daar alles aan om de lokale kinderen te inspireren.

Na een bijzonder welkomstritueel van een lokale stam te zijn ondergaan, bezoeken de heren en dame een klein schooltje. Het bezoek verloopt niet zonder slag of stoot en zeker Willibrord kijkt er niet bepaald naar uit: “Ik had vroeger ook al een schijthekel aan school."

Tweede seizoen Beter Laat Dan Nooit slaat aan bij kijkers
Lees ook

Tweede seizoen Beter Laat Dan Nooit slaat aan bij kijkers

Toch is het bezoek hartverwarmend en de leerlingen worden uitgedaagd om Katja en haar oude knarren iets bij te leren. Daarom zingen ze een liedje, maar dat woord voor woord herhalen blijkt niet makkelijk. Peter Faber weet de harten van de aanwezigen én de kijker echter te stelen met een motiverende speech. "Ik heb een cadeau meegenomen uit Nederland. Een kampioenspaspoort. Je hele leven blijf je kampioen en dat moet je onthouden als je iets heel moeilijks moet doen."

Volgens Peter moeten de kinderen een bepaald wijsje goed onthouden. “Wat je dan moet zeggen is: ‘Ik kan het, ik wil het en ik doe het nu.' Volg je wens”, drukt hij ze op het hart. “Als je een wens hebt dan ga je dingen doen. Dan wordt je sportman, ga je leren of ga je muziek maken." De metgezellen van Peter hebben niets dan lof voor zijn speech.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Beter Laat Dan Nooit is elke dinsdag om 20.30 uur te zien op RTL4 en vooruit te kijken bij Videoland. De heren blikken in de video hieronder alvast vooruit op hun avontuur met Katja.

Lees meer over
Peter FaberWillibrord FrequinGerard CoxKatja SchuurmanBarrie Stevens