Hek van de dam

Youp van ‘t Hek reageert op sneer van Diederik Ebbinge

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPYoup van ‘t Hek reageert op sneer van Diederik Ebbinge
RTL

Diederik Ebbinge en Youp van ‘t Hek lijken niet de allerbeste vrienden te worden. Diederik heeft in een commentaar in 'NRC' namelijk flink uitgehaald naar de cabaretier. Youp reageert nu op de sneer aan zijn adres in 'Veronica Inside'... en lijkt er niet zo mee te zitten.

"Volgens mij is de column niet gelezen"

Youp schreef in zijn column onder meer dat hij geen geld wilde geven aan de omvallende cultuursector en noodlijdende theatercollega's, maar liever investeert in pedicures. Dit schoot bij Diederik in het verkeerde keelgat en hij reageerde met enkele felle woorden. 'Iemand moet het zeggen: beste Youp, je bent de zelfgenoegzame kakker geworden waartegen je je hele carrière geageerd hebt', aldus Diederik. Hij gaat nog een stukje verder en noemt Youp een ‘raspopulist’. 

Diederik Ebbinge haalt uit naar 'kwaadaardige' Youp van 't Hek
Lees ook

Diederik Ebbinge haalt uit naar 'kwaadaardige' Youp van 't Hek

Ook verwijt Diederik Youp ervan geen empathie meer te tonen voor de noodlijdende culturele sector. Hij noemt het tegenover elkaar zetten van pedicures en acteurs 'schadelijk en kwaadaardig'. Youp lijkt er niet minder om te kunnen slapen. “Volgens mij is de column niet gelezen”, haalt hij uit naar Diederik. “De column gaat alleen over de toon en de taal, verder helemaal niets.”

Verder vertelde Youp dat de kans heel klein is dat hij dit jaar de Oudejaarsconference kan doen. “Cabaret staat wel bij een volle zaal. Ik ben er over aan het nadenken en ik heb nog geen beslissing genomen.”

Lees meer over
Youp van 't HekDiederik Ebbinge