WAT HAAL JE JE OP JE HALSEMA

Gerard Joling spreekt Femke Halsema streng toe in video

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPGerard Joling spreekt Femke Halsema streng toe in video
RTL

Gerard Joling (60) is niet gecharmeerd van de wijze waarop Femke Halsema (54), de burgemeester van Amsterdam, heeft gehandeld omtrent de protesten tegen racistisch politiegeweld. Gerard snapt waarom mensen woedend zijn naar aanleiding van de demonstratie en haar besluit niet in te grijpen.

"Wij houden ons allemaal aan de regels van het RIVM, dat zou u ook eens moeten doen"

Op de Dam in Amsterdam kwamen gisteren duizenden mensen bij elkaar om te protesteren tegen racistisch politiegeweld. Dit gebeurde naar aanleiding van de moord op George Floyd. Wereldwijd zijn er talloze demonstraties tegen politiegeweld naar aanleiding van de beelden waarop te zien is hoe de zwarte man klem wordt gehouden door een witte politieagent terwijl hij meermaals zegt dat hij geen lucht krijgt.

Gerard heeft alle begrip voor de mensen die willen protesteren. "Dat mag hier, we zijn een democratisch land. Dat mensen willen protesteren: uit de kunst."

Doutzen Kroes oogst kritiek na aanwezigheid bij protest op Dam
Lees ook

Doutzen Kroes oogst kritiek na aanwezigheid bij protest op Dam

Toch kan hij er met zijn hoofd niet bij dat Halsema als burgemeester van onze hoofdstad niet heeft ingegrepen nadat zich vijfduizend mensen samenpakten op de Dam. "Het is natuurlijk niet te geloven. Ik denk dat het geen goed voorbeeld is. En zeker niet van een leidinggevende als de burgemeester van Amsterdam," aldus Gerard. Hij spreekt Halsema in de video direct aan: "Wij houden ons allemaal aan de regels van het RIVM, dat zou u ook eens moeten doen."

Op haar beurt heeft Femke Halsema ook weer gereageerd op de uit de hand gelopen demonstratie. "Er was geen enkele verwachting dat het tot deze proporties zou uitgroeien. We werden er enorm mee geconfronteerd", zei ze gisteravond toen ze aanschoof in Op1. Ook is ze van mening dat ingrijpen niet de oplossing was. "De enige manier van ingrijpen zou hard en gewelddadig zijn geweest. De harde hand gebruiken wilden we niet.”

Menig BN'er was eveneens aanwezig op de Dam om het racisme in de samenleving een halt toe te roepen:

Lees meer over
Gerard Joling