american dream

Petitie gestart om Confederatie-beelden te vervangen met Britney

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© YouTube-kanaal Britney SpearsPetitie gestart om Confederatie-beelden te vervangen met Britney
RTL

In de Verenigde Staten worden er steeds meer standbeelden van Confederate-monumenten neergehaald. De heftige geschiedenis van de beelden zouden of weg moeten of vervangen moeten worden met iets anders, stellen activisten. En daarom is er een petitie gestart om Britney Spears (38) hun plaatsen in te laten nemen.

Britneys thuisstaat Louisiana huist tientallen standbeelden van personen die in de Amerikaanse Burgeroorlog een machtspositie hadden. Die komen nu onder vuur wegens de raciale beweegredenen van die groepering. In meerdere delen van de Verenigde Staten worden de standbeelden nu neergehaald door activisten. Britney-fan Kassie Thibodeaux wil het anders aanpakken en is een petitie gestart om de standbeelden in Louisiana te vervangen met bouwwerken van Britney Spears. 

'Britney Spears moest in quarantaine van ex-man'
Lees ook

'Britney Spears moest in quarantaine van ex-man'

Op Change.org worden wel vaker petities gestart, maar de Britney-petitie heeft al meer dan 10 duizend handtekeningen weten te verzamelen. De oproep aan de gouverneur, senator en Louisiana State Senate is om 'het juiste te doen en de Confederatie-beelden te vervangen met een échte held en invloedrijk persoon uit Louisiana: Britney Spears.' Als het doorgaat, staan er binnenkort meer dan 30 sculpturen van Britney in haar thuisstaat. 

In een carrière van ruim 20 jaar heeft Britney heel wat mijlpalen behaalt. Inmiddels heeft ze een stapje teruggenomen. In de video hieronder zie je waarom. 

Lees meer over
Britney SpearsMuziekPetitie